Hosszabb távon az NB II a cél

Jó egy éve az EVO Komplex Kft. segítségével asztaliteniszcsarnokot avattak Zalaegerszegen, a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Klampár Tibor, a sportág nagy magyar egyénisége is. Az asztalitenisz több éves álmából ébredt fel és lelkes sportbarátok segítségével állt talpra.

pingpong17.09.18

– Az első lépések nem voltak könnyűek – vág a dolgok közepébe Papp Róbert, az EVO Zalavíz SE szakosztályvezetője. - Lassan haladt a klub cégbejegyzése, így a régi Zalavíz SE elé került a főtámogatónk az EVO neve, így indultunk el a megyei bajnokságban. Lassan majd átalakul a nevünk.

Pais László, az asztalitenisz nagy egerszegi öregje, a sportágból nyugdíjba akart menni. Nem hagyták, így folytatta a játékot.

- Stanka László, az EVO Komplex Kft. vezetője, egyben a klub elnöke nélkül nem tartanánk itt. – mondta. - Kiemelkedő támogatónk. Egy remek csarnokot épített nekünk, de az egyesület tagjai is sok társadalmi munkát vállaltak. Két csapatot indítottunk a megyei bajokságban. Az egyik együttes feljutó helyen végzett, vállaljuk az NB III-as szereplést. Az első évben tisztes helytállás a célunk. Megerősítettük a csapatot, visszaigazolt hozzánk Tóth Róbert. Zalakomárból leigazoltuk Tuboly Jenőt, Léránt Zsoltot. Az NB III-as mellett a megyeiben továbbra is két csapatot indítunk. Fő támogatónk segítségével már rendeztünk egy jól sikerült egyéni versenyt is, amelyen NB-s és megyeiben szerepelt játékosok vettek részt. Szeretnénk ezt rendszeressé tenni.


Az egyesületben jelenleg mintegy húszan versenyeznek aktívan. A férfiaknál kívánnak eredményeket elérni. Úgy látják, a gyengébbik nem képviselőit egyelőre nehéz az asztalok mellé csábítani.


- Laci bácsi már tett említést az NB III-as csapatunkról - vette át a szót Papp Róbert - idővel, úgy három, négy év múlva szeretnénk megcélozni az NB II-t. Úgy látjuk, arra már beérne az utánpótlás nevelésünk első generációja. Az iskolákkal is felvettük a kapcsolatot, főleg a Landorhegyivel jó az együttműködésünk, ahol Mátai Ferenc igazgató is űzte a sportágat. Az intézményben versenyt rendeztünk és még továbbiak lebonyolítását tervezzük. Létesítmény ellátottságunk jó, otthonunk NB-s mérkőzések megrendezésére is alkalmas, és ha szükséges, bővíthető is.


A klubnál nyitottak a tömegsportra is. Úgy mond 24 órás a csarnokuk, amely klimatizált. Négy asztal állandóan fel van állítva, időpontegyeztetés után bár ki játszhat azokon.


– Fő támogatónk mellett igyekszünk kisebb szponzorokra is szert tenni - hangoztatta Papp Róbert. - A versenyszerűen sportoló játékosaink anyagi ellenszolgáltatás nélkül játszanak nálunk. Az ütőket, a borításokat is maguk veszik. November 25-26-án a Landorhegyiben rendezünk egy nagyszabású versenyt. Elsőként amatőr felnőttek és gyermekek állnának asztalhoz, ezt követően kerülne lebonyolításra a II. EVO Kupa egyéni verseny NB-s és megyei játékosok részvételével. Ráadásként jönne a sorsolásos verseny, amely során egy kalapból húznának az amatőrök egy NB-s ellenfel nevét és vele játszanának. Elmegyünk, ameddig lehet. Meleg, a vas ütjük.

Megosztások

News Show Pro GK5

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates