Vasárnap Haladás Crushers - Zala Predators.

Mindent eldöntő találkozóra kerül sor vasárnap délután a szombathelyi SZSE pályán a Haladás Crushers és a Zala Predators amerikai futball-csapatai között . De a helyzet ennél némileg összetettebb. De előbb nézzük a két csapat közös történetét.

crushpred

                                                                   A 2010-es barátságos mérkőzés után

Négy évvel ezelőtt ugyanezen a pályán került sor az első találkozóra (először és utoljára akkor játszottak egymás ellen bajnokit) mely18-0 arányban zalai győzelemmel zárult, az akkor még Fighters néven szereplő együttes ellen. Legközelebb 2010 nyarán volt szerencséjük egymáshoz, előbb egy scrimmage, majd egy barátságos mérkőzés (C-ZP: 0-14) keretében a vasiak otthonában, melyek szintén a Ragadozók javára dőltek el. Míg ugyanezen ősszel az AFA kupán Zalaegerszegen aztán revansot vettek a „Zúzók" (ZP-C 6-14) , ehhez akkor azonban nagyban hozzájárultak a Győr Sharksból importált játékosok; akiktől mára bizonyára sokat tanulhattak.

A helyszín tehát nem változott, a játékoskeret viszont annál inkább. Ez persze - mondhatnánk – természetes, ugyanakkor mégis akad kuriózum. Két rendkívül tapasztalt játékossal erősödött ugyanis év elején a vasi alakulat, akik hosszú éveken keresztül a Ragadozók keretét erősítették. Farkas Gábor defensive back poszton, valamint Varga Tamás mint quarterback és defensive back egyaránt 5 szezonon át voltak a ZP tagjai. Utóbbi – nem kis meglepetésre – ezúttal kezdő irányítóként néz majd szembe egykori csapattársaival.

Ami pedig az összetett helyzetet illeti? Amennyiben a Zala Predators „behúzza" ezt a meccset, minden kétséget kizáróan csatlakozik a Rebels mellé a MAFL Divízió II. Nyugati Csoportjának rájátszásába.

Azonban az ellenfél esetében ez nem ennyire egyértelmű, hiszen számukra egy „szimpla" győzelem önmagában még kevés lesz a továbbjutáshoz. Nekik még a Gringos-Mustangs összecsapás miatt is főhet a fejük. Hármas körbeverés esetén ugyanis (Predators/Mustangs/Crushers) a pontarány lesz mérvadó.

Az biztos, hogy a két héttel ezelőtti budapesti fiaskó után a zalaiak győzelemre készülnek, nincs is más választásuk. A Crushers pedig igyekszik majd bebizonyítani, hogy győriek nélkül is helytállnak.

Mindezek tekintetében tehát az átlagosnál is izgalmasabb találkozó ígérkezik, mely a kiírástól eltérően 14:00 órakor kezdődik.

Fotó: Litresits Tímea

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates