Zala Predators -Veszprém Wildfires 41-0  (7-0, 3-0, 21-0, 10-0).

Amerikai futball-mérkőzés, MAFL Divizió II. Nyugati csoport. Zalaegerszeg.

Immár negyedik alkalommal mérte össze erejét vasárnap a két nagy múltú együttes. Az időjárás ugyan nem volt túl kegyes, ám a belvárosi helyszín, a jónak ígérkező mérkőzés és a kiállított Chevrolet „autócsodák" együttesen mintegy száz nézőt csábítottak a nézők soraiba. Jóllehet, az egykoron a Predators otthonául szolgáló ifjúsági sportcentrum pályája mégsem alakult mocsárrá, az eső „tűzoltó" hatása azonban nem is vált szükségessé.

Hiszen bár a vendégoldalon szerzett két fumble – előbb Takács Balázs Károly (#48) majd Bauernhuber Dániel (#44) birtokolta el a labdát – illetve a félidei 10-0s állás még nem utalt rá, a mindössze 19 fős kerettel érkező Futótűz nem tudta felvenni a versenyt a kékmezesekkel.

predwildf2

Mindehhez a végig jól tartó hazai védelem mellett többször hozzájárult az is, hogy a veszprémi puntok nem landoltak túl messze, így rendre kedvező pozícióba állhatott fel a zalai offense; akiknek a nyolc végigvitt drive során – további háromban elveszítették a labdát – mindössze egyszer nem sikerült first downt elérniük – itt sikertelen mezőnygóllal zártak – a másik hét akciót viszont kivétel nélkül pontokra váltották.

Mindezek közül igazán látványos volt az elsősorban elkapóként szereplő, ezúttal azonban a védelemben free safetyként pályán lévő Cseh-Németh István (#92) touchdownja a második félidő elején: a játékos rögtön a vendégek nyitó handoffja során kaparintotta meg a labdát és landolt vele a célterületen, ezt a későbbiekben még egy elkapott TD-vel egészítette ki, végül a mérkőzés MVP címét is elnyerte. A pontszerzők sorába a „szokásos" Kámán Benjamin (#21) – két mezőnygól, 5 extra pont - Lőke Dániel (#34) és Sándor Tamás (#3) trió mellé ezúttal „pályafutása" első touchdown-jával Lóránt Kristóf (#81) is feliratkozott.

predwildf1

Ugyan a veszprémi irányító Szél Márton (#12) több complete passzt is dobott, csapatának számottevően nem sikerült kimozdulnia a 25 yardosuk környékéről; még a Riepl Tibor (#50) által fogott interception-nel sem, hiszen a labdát a 4. kísérlet során Zwickl László (#72) vissza is szerezte a Ragadozóknak, az újabb vendég támadás során pedig Berekméri Zsolt (#59) is begyűjtötte egy fumble-t, ezzel nem sok esélyt hagyva a vörös mezes támadóknak a pontszerzésre.

Végül, csakúgy mint a Gringos ellen, a ZP 41-0-val zárta a találkozót.

Az eredmény ellenére jó hangulatú mérkőzés volt a mostani, jól mutatja mindezt a mindössze 55-45 yardnyi büntetés is. A Wildfires maroknyi küldöttségétől tisztes helytállás volt ez, azonban a sereghajtó Pécs Gringosnak minden bizonnyal nem lesz ilyen könnyű dolga ellenük május 23-án.

A Predators célkitűzése ugyanakkor megvalósult – Steve Benefield vezetőedző is elégedett volt csapatával - ezzel a meccsel együtt meglett az áhított 100 szerzett pont: 3 győzelmük mellett jelenlegi 101-18-as mérlegükkel csoportelsők a nyugati oldalon. Legközelebb június 3-án az Újbuda Rebels II. fogadja őket, akik ellen az eddigieknél is jobban készülnek a srácok.

Erre meg is lesz a lehetőségük, hiszen csütörtök déltől vasárnap estig a Tata Mustangs, a Timisoara '89 és a Bukarest Rebels tagjaival kiegészülve, három amerikai edző - Ouachita Baptist University – közreműködése mellett Fonyódligeten edzőtáborozik majd.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates