BenkoLaszloA debreceni 64. Bocskai István nemzetközi ökölvívó-emlékversenyen öklözhetett a Kanizsa Box Klub színeiben Benkő László is, akinek Debrecenben három meccs jutott 75 kg-ban.

A kanizsai klub igazoltjaként 2014 decemberében már felnőtt magyar bajnoki címet is szerzett Benkő harminc ország kétszáznál is több bokszolójával közösen alkotta a mezőnyt a Hajdú-Bihar megyei boksz-seregszemlén.

 

BenkoLaszlo

 

- Laci a 75 kg első fordulójában osztrák ellenféllel kezdett a 32 között és egy nagyon jó meccsen tudott győzni 5:0-ra – fogalmazott kanizsai edzője, Tóth László. - A legjobb tizenhat között moldáv sráccal lépett szorítóba és bizony az első menet nem a legjobban alakult neki, viszont a másodikban nagyon feljöttünk. A harmadikban aztán Laci úgy fejen találta,hogy abból már nem is tudott kijönni ellenfele, háromszor is számoltak rá és az utolsónál le is léptette a vezetőbíró,döntő fölénnyel a versenyzőnk javára írva a meccset.

Anegyeddöntőben a francia Victor Yoka következett, aki a 2016-os olimpiai bajnok Tony Yoka testvére. Szoros meccset vívott vele Benkő, viszont pontozással végül nyert Yoka. Talán hozhattuk volna mi is az összecsapást, de el kell ismernünk, ez a francia öklöző egy nagyon jó bunyós, mi pedig elkönyvelhettünk Lacinak egy ötödik helyezést.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates