Nyomtatás

Benko LaszloEgy nagy kanizsai visszatérővel

Az elmúlt hét végén rendezték az ökölvívók felnőtt országos bajnokságát Budapesten és a seregszemlén természetesen a Kanizsa Box Klub is képviseltette magát sportolóival.

A kanizsaiaknál akadt egy nagy visszatérő is, hiszen a dél-zalaiak színeiben lépett ismét kötelek közé az a Benkő László, aki öt esztendeje éppen a nagykanizsaiaknak hozott felnőtt országos bajnoki címet. A roppant tehetséggel megáldott sportoló hol feltűnik, hol elveszik a sportág horizontján, most ismét elhatározta, nem hagyja annyiban, amit már elkezdett, lévén van még benne bőségesen lehetőség.

 

Benko Laszlo

 

- Végül két ötödik helyezést könyvelhettünk el a felnőtt országoson – összegzett a Tóth László, KBK vezetőedzője. - Az ob első napján Benkő Lacika például a 75 kg tavalyi bronzérmesén, a Madárfészek öklözőjén, Árpád Viktoron száguldott át, mint egy gyorsvonat. A másik sarokban már az első menetben feladták a mérkőzést. A második versenynapon lépett szorítóba a szintén 75 kg-os Nyári Patrik,aki a negyeddöntőben pontozással kapott ki a többszörös olimpikontól, Harcsa Zoltántól. Sajnos, Benkő Laci sem járt sokkal jobban, megosztott pontozással szenvedett vereséget a későbbi ezüstérmestől, Oroyovwe Isaac-tól. Azért is sajnáljuk ezt különösen, mert mi nem így láttuk, s ezzel érem sem jutott számunkra, be kellett érnünk tehát két ötödik hellyel. Az országos bajnokság azt viszont tökéletesen megmutatta, hogy Benkő esetében bizonyítsa, egy hónapos felkészüléssel is van keresnivalója az élmezőnyben.

Amint azt megtudtuk, nincs is megállás, Benkő László máris gőzerővel készül a jövő februári, debreceni nemzetközi Bocskai Emlékversenyre.