Nyomtatás

Sikeres szereplés az Eb-n.

A németországi Nürnbergben rendezték meg a 2016-os SKDUN Európa karatebajnokságot április 1-2-3-án. A három napos versenyen 24 ország felkészült versenyzői indultak. Zalaegerszeget a Zalaegerszegi Shotokan Karate Egyesület (ZSKE) képviselte, ismét példaértékűen – tájékoztatott Molnár Tamás vezetőedző, a ZSKE elnöke.

Az első érmet az Osbáth testvérek közül Osbáth Hanna érte el: Sanbon Kumitében a dobogó 3. fokán végzett a 8-9 éves korosztályban. Dömötör Dávid kumitében a 12-13 éves korcsoportban, kitűnő technikai megoldásokkal küzdötte magát végig az elődöntőkön és középdöntőkön. Az aranyéremért folyó harcban sajnos nem adtak meg neki egy találatot, ami el is döntötte a verseny kimenetelét, így Dávid a 2.helyen végzett a nagyon erős mezőnyben. Formagyakorlatban pedig a 24 induló közül a 4. helyen végzett.

karate no

A következő dobogós helyezettünk Kovács Dominika Hanna volt, a 10-11 éves korcsportban, aki formagyakorlatban ért el ezüstérmet a népes mezőnyben. Az elődöntők és a középdöntők után a döntőben a második helyért külön meg kellet küzdenie az éremért, mert egy román versenyzővel egyforma magas pontszámot kapott, de az újabb formagyakorlat nem hagyott kétséget a bírókban hogy neki kell továbbjutnia.

A ZSKE fiatal versenyzői közül még Kemény Zoltán és Osbáth Lora képviselte a várost. Zoltán kumitéban a 10-11 éves korcsoportban túljutott az elődöntőn, sajnos a középdöntőben már nem sikerül nyernie. Osbáth Lora a pedig a középmezőnyben végzett. A versenyzőket. Molnár Tamás vezetőedző és Nemes Róbert, Zóka Gábor edzők készítették fel. A versenyzők felkészülését a Moveland mozgásműhely is segíti.