Bruce Lee neve a mai napig etalon a harcművészetek, küzdősportok . Akik az ő filmjein nevelkedtek, azok számára nem ismeretlen Dan Inosanto neve (aki a Halál játéka című filmben Lee ellenfele volt). Akik kicsit mélyebben foglalkoznak a harcművészetekkel, azok tudják, hogy Dan Inosanto egyike azoknak, akik Bruce Lee-től tanulták a Jun Fan Gung Fu – Jeet Kune Do rendszert a 60-as években, majd Lee tragikus halála után ő vitte tovább a stílust, illetve megalapította a Inosanto Academy of Martial Arts-ot, ahol népszerűsítette és fejleszti a mai napig a Jeet Kune Do / Kali rendszereket. Guro Dan Inosanto számos kali/escrima/arnis stílus mestere, emellett a Savate, Muay Thai, Silat, Ju Jitsu, boksz stílusok szakértője is.

A közelmúltban Rómában tartott szemináriumot a harcművészetek iránt érdeklődőknek. Magyarországról 2 fő képviselte hazánkat, Szabó Róbert Debrecenből és Johanidesz Gábor Nagykanizsáról. A rendezvényen a világ minden részéről érkeztek oktatók és tanulók, hogy a nagymestertől tanulhassanak. A képzés anyagában Jeet Kune Do, Muay Thai, Silat, Kali és Brazil Jiu Jiutsu is szerepelt.

johanidesz1

Az idős mester, 78 éves kora ellenére, fiatalokat meghazudtoló mozgásával, dinamikájával mutatta be a gyakorlatokat, többször hivatkozva Sifu Bruce-ra (Bruce Lee), egykori mesterére. A több mint 100 fős rendezvényen a hangulat barátságos, családias volt, mint egy igazi harcművész közösségben, a különböző országok képviselői együtt gyakorolták a mester által mutatott gyakorlatokat.

Johanidesz Gábor: „Elmondhatom, hogy nagy élmény volt a Mesterrel találkozni, tanulni tőle. Amellett, hogy hatalmas technikai tudással és rutinnal rendelkezik, nagyon jó tanár is egyben, élmény volt a JKD/Kali rendszer nagymesterét megismerni".

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates