Bajnoki címet szerzett a Kanizsa Box Klub versenyzője.

A Kecskeméten megrendezésre kerülő férfi felnőtt ökölvívó országos bajnokságon a 40 klub 130 versenyzője között szorítóba lépett a kanizsai színekben induló Vass Richárd és Benkő László is.

Vass Richárd az első mérkőzésén vereséget szenvedett, az 1994-es születésű, amúgy somogyi illetőségű, a Botos-akadémián tréningező, egyébként a Kanizsa Box Klubhoz nyáron igazolt Benkő László 69 kg-ban viszont remek sikert könyvelhetett el, hiszen végül országos bajnoki címet szerzett. A Somogy megyei fiatal Dombóváron kezdte pályafutását, 2011-ben például azonban már a Kaposvári Nehézatlétikai SE színeiben ért el jó eredményeket a korosztályos versenyeken. Nagykanizsára már az (ismételt) dombóvári korszaka után került a közelmúltban.

Benkő egy óbudaival kezdett súlycsoportjában, őt Király Viktor, a Ferencvárosi TC öklözője követte, aki a kezdeti fölényével nem sokra ment, hiszen Benkő a második menetben végül kiütötte. Az elődöntőben a Kőbányai SC versenyzője, Berki Ferenc következett a ringben. Ő sem volt akadály, a döntőben pedig a Vasas bokszolója, Szilvai László sem tudta megállítani Benkőt, aki pontozással győzött és országos bajnoki címet ünnepelhetett.

- A felkészülése Lacinak, úgy éreztem, jól sikerült, s bíztam az éremszerzésben - fogalmazott edzője, Botos András. - Még ő volt az, aki a lehető legszebb eredményben reménykedett, s olyan mentalitású sportoló amúgy is, aki valóban odateszi magát. Ennek lett jutalma országos bajnoki címe.

- Valóban nagyon örülünk újdonsült szerzeményünk, Benkő László országos bajnoki címének - ezt már Draskovics Szilárd, a Kanizsa Box Klub elnöke mondta, miközben újságolta a hírt. - Úgy vélem, ez is annak visszajelzése, hogy Kanizsán komolyan vesszük azt, amit csinálunk az akadémiánkon is és az ilyen eredmények még inkább ösztönzőek lehetnek fiataljaink számára.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates