A nagykanizsai Erzsébet téren felállított sátorban került megrendezésre szombaton az I. Botos András Ökölvívó Kupa, melynek keretében a szervezésben is főszerepet vállaló Botos András Ökölvívó Akadémia növendékei is kötelek közé léptek. 

A program annyiban módosult a kanizsai késő délután és este folyamán, hogy az osztrákok az előzetesen várt 10 öklöző helyett a graziak csupán négy fővel képviseltették magukat, így több súlycsoportban az akadémia növendékei mérkőztek egymással. Ahogy azt Korpics Miklós edző elmondta, így is elégedett volt a már úgymond bejáratott neveikkel, vagyis Mátés Patrikkal, Virth Rajmunddal és Dernárecz Istvánnal, ugyanakkor azt is megtudtuk, hogy Virbán Gábor már nem tartozik az akadémia kötelékébe, a fiatalember időközben visszatért Gyöngyösre.

Az ökölvívó-estre megérkeztek a beharangozott egykori nagyágyúk is, akik között a publikum köszönthette például Kovács Attila "Viperát", Kótai Mihályt és Szikora Istvánt, vagyis "Bunyós Pityut" is. Tulajdonképpen velük fémjelezve debütált az országos szinten bemutatkozó veterán ökölvívók találkozója is, a hajdani közönség-kedvencek azonban nem csupán a nem is oly' távoli múltat elevenítették fel, de a Kanizsán sorra került párharcokat is részletesen értékelték.

Hogy az addigiakat követően - már az estébe nyúlóan - következhessen egy profi ökölvívó összecsapás cirkálósúlyban, mely mérkőzés a második volt a sportág nagykanizsai történetében Szekeres László 2007-es fellépése után. 21 órára már mintegy ötszázon gyűltek össze a rendezvénysátorban, hogy láthassák a "hazai" Kozma Tamás, illetve Zsálek Ferenc bokszolását a ringben. A találkozót négy menetesre tervezték, ami végig is ment, hogy aztán döntetlent hirdessenek ki a végén.

- Ez volt az első profi meccsem, s úgy éreztem, az elején jobban ment, a végére azonban kissé elfáradtam - értékelt az őrtilosi származású sportoló, aki amúgy az akadémián tréningezik, miközben hetente egy-egy edzése Zalaegerszegen is van. - Persze, kis szerencsével, hozni is lehetett volna a párharcot, s annak azért örülök, hogy sokan voltak kíváncsiak a ringbeli teljesítményünkre.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates