A kanizsai Senesi Sáfár Shotokan Karate-Do Sportegyesület az A.J.K.A szövetség országos bajnokságán is indította sportolóit a fővárosban. A mezőnyt mintegy száz küzdősportos alkotta és számos első helyezést szereztek a dél-zalai klub növendékei.

shotokan

A nagykanizsai egyesület emellett idén ünnepli 15 esztendős fennállását, s ez idő alatt számos szép siker részesei lehettek tagjai, melynek hosszú ideje mint "vezetőedzője" Kucskó Attila. Egy rövid beszélgetés erejéig őt faggattuk az egyesület életéről.

- Amikor annak idején, 1982-ben elkezdtem a küzdősportokkal foglalkozni, még gyerekcipőben járt ezen sportágak űzése - fogalmazott a felkészítő. - Akkor kezdődött gyakorlatilag igazán a karate hódító korszaka nálunk, például a shotokan ága az ilyen jellegű akciófilmek hatására is igencsak terjedt.

Azóta természetesen Kucskó Attila is messzire jutott a küzdősportos ranglétrán, s az előrelépés alapja szavai alapján nem is olyan bonyolult.

- Aki jó, az jó - hangzott a magyarázat kissé leegyszerűsítve. - Ráadásul a karate egyes irányzataiban inkább felfogásbeli a különbség, melyeket el kell fogadnia a sportolónak. Én is, mint egyszerű tag kezdtem a klubnál, és tetszett az az oktatási stílus, ami egyben biztosíték is volt arra, hogy tudok fejlődni. Így jutottunk, juthattunk el a különböző övekig, fokozatokig, melyet már danokban is mérni lehetett.

Most már mint jeles oktató mérheti fel a fejüket küzdősportra adó fiatalokat, azt, hogy mégis mire juthatnak a növendékek.

- Sok tanuló volt már a kezem alatt, akik valóban tehetségesek voltak. Persze, az adottságok önmagában még nem jogosítanak fel semmire, hiszen szorgalom és vasakarat szükséges a továbblépéshez. Ugyanakkor azt is el kell ismerni, hogy komoly türelem szükséges az oktató részéről is ehhez a munkához, hiszen minden növendékkel úgyanúgy kell foglalkozni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates