KarateFenyvesJúlius első felében rendezte meg éves központi edzőtáborát Balatonfenyvesen az International Karate Union újonnan megalakult magyarországi képviselete, a Magyar IKU Karate Szövetség.

 

A Covid-19 korona vírus miatt sajnos csak magyar résztvevőkkel és szigorú biztonsági szabályokkal folyt a karate oktatás, nagykanizsai, zalaegerszegi, békéscsabai és budapesti résztvevőkkel.

 

KarateFenyves

 

 


Az első nap Shihan Feszt Norbert 6. Danos nagymester, a szövetség elnöke tartotta meg a nyitó edzést, aminek az alapja kihon technikákról szólt, majd a későbbi edzéseken kata / formagyakorlatok és annak elemzése /bunkai/ volt a fő téma részéről, amit egy bíró képzés követett.


A második napon Sensei Szircsák Szabolcs 3. Dan Shito Ryu kihon és formagyakorlat technikákat mutatott be.


A harmadik nap Sensei Farkas Norbert kapott szerepet és tartott Sendo Ryu karate edzést a karatékáknak.


Ezt követően az IKU magyar szövetsége megtartotta éves közgyűlését, ahol létrehozták a versenyszervezői bizottságot és kitűzték az első IKU Országos Bajnokság helyszínét Budapestre, idejét pedig 2020. 10.18.-ra tervezték. Meghatározták a közel jövő feladatait, ami egyrészt a nemzetközi kapcsolatok bővítését tűzte ki célul, másrészt a magyarországi további magyarországi klubok csatlakozását a szövetség tagjai közé. nemzetközi szinten elhangzott, hogy az International Karate Union 2021 őszére halasztotta az idei, Romániába tervezett Európa-bajnokságát.


A negyedik napon Sensei Takács Krisztián 4. danos mesternek, a szövetség alelnökének edzésén páros gyakorlatokat gyakoroltak, majd Shihan Feszt Norbert magasabb szintű katákat tanított.


Az ötödik napon egy vizsga felkészítő kihon, kata, és jiyu ippon kumite edzés volt, ahol Sensei Fesztné Nagy Zita 3. Dan is kivette a részét.


A tartalmas tábor Kyu és Dan vizsgával végződött, ahol Szücs Alex Benett 8 kyu, Markó Iván 5 kyu, Markó András Milán 1 kyu, halász István 1 Dan, Horváth Filip 2 Dan és Farkas Máté 2 Dan fokozatra vizsgázott.


A tábor elérte célját és természetesen a nyári táborokat jellemző jó hangulat sem hiányzott.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates