Császár Patrik, a "kis" bajnok


Kiből lesz nagy bajnok? Ezt még a legkiválóbb jövőbelátó, szakmailag legjobban felkészült sportszakemberek sem tudják megjósolni. Az viszont biztos: már a "kis" bajnokok is olyan életre szóló útravalót kapnak, amely sokban meghatározza jövendő sorsukat, formálja szemléletüket, hogyan lesznek képesek majd később feldolgozni a világ történéseit.


CsaszarPatrik101Kis beszélgetőpartnerem idén vagy 15-20 versenyen vett részt, régiósokon, országosakon, határon túliakon, s érem nélkül szinte soha nem tért haza.


Talán a legjelentősebb sikere: a judóban Kecskeméten megrendezett diák A (12 év) és diák B (11 év) korosztály országos bajnokságán - amelyen 87 klub 370 versenyzője lépett szőnyegre - az utóbbiak között Császár Patrik, a Zalaegerszegi Judo SE fiatal versenyzője az élen végzett.


- Nyolc éves koromban az iskolában ismerkedtem meg a sportággal - emlékezik vissza. - Akkoriban még fociztam, sőt sakkoztam is. Aztán szép lassan már csak dzsúdóra koncentráltam.
- Hogyan tudod össze egyeztetni a versenyzést, az edzéseket a tanulással?


- Nincs különösebb gondom, bár a legjobb jegyek mellett egy-két négyes becsúszik, valahogyan a nyelvtan nem megy annyira. A Dózsa kéttannyelvű iskolába járok, edzés előtt tanulok, írom meg a házi feladatokat, utána megyek a Apáczai ÁMK-ba, ahol a tréningek vannak. Heti 3-4 edzésen és a természetesen a versenyeken veszek részt.


- Szeretsz versenyezni?


- Nagyon. A verseny után kicsi elgondozom, hogy mit és hol hibáztam, de ez nem tör le, nem szomorkodom.


- Terveid a jövőben?


- 12 évesen is szeretném elérni azt, amit idén. Ha felnövök, akkor pedig bíró szeretnék lenni. Nagy élmény volt számomra, hogy az egyik iskolanapon bemehettem a bíróságra és egy tárgyalást végig hallgathattam. Az is biztos, hogy még nagyon sokáig szeretnék dzsúdózni.

 

CsaszarPatrik11


- Melyik a kedvenc fogásod?


- Miután megfogom az ellenfelem nyakát, csípőből meg tudom dobni.


- Szoktál izgulni mielőtt fellépsz a tatamira?


- Nem, nem vagyok izgulós fajta.


- Ki az edződ?


- Ifj Nagysólymosi Sándor, aki mögött nagy sportmúlt áll és nagyon jó vele dolgozni.


- Végül még egy kérdés. Mit szeretsz a legjobban a sportágban?


- Azt a közösséget, amelyhez tartozom, a sok jó barátot, aki ott körül vesz.

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates