Judo1Népszerű a sportág Egerszegen.

 

A Zalaegerszegi Judo Sportegyesület 130 résztvevővel nemrég tartotta családi napját az Apáczai ÁMK-ban.

 

A Zalaegerszegi Judo Sportegyesület 130 résztvevővel nemrég tartotta családi napját az Apáczai ÁMK-ban.


A rendezvényt Vizlendvai László, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum főigazgatója, a ZJSE tiszteletbeli elnöke nyitotta meg, kiemelte a judos-családi közösség fontosságát, méltatta az egyesületben folytatott szakmai, pedagógiai és közösségépítő munkát, valamint gratulált a kiemelkedő országos versenyeredményekhez és diákolimpiai érmekhez.

 

Judo1

 


A folytatásban az ovis, kisiskolás, kezdő, középhaladó gyerekek küzdöttek egymással, edzői-bírói irányítás mellett, Nagysolymosi Sándor vezetőedző felügyeletével. Az eredményhirdetés után az Apáczai ÁMK udvarán közös főzéssel zárult a tartalmas délelőtt.


Varga Zoltán az egyesület elnöke elmondta, hogy az utóbbi 3 évben jelentős fejlődést produkált az egyesület.


- Három éve 2016. februárjában adták át a Zalaegerszegi Regionális Judo Központot, ahol a hét minden napján ideális körülmények között, 400 négyzetméteres komplexumban tudunk edzéseket tartani, - hangoztatta. - Taglétszámunk megháromszorozódott, jelenleg 260 regisztrált sportoló edz nálunk. Ez a fejlődés a sikeres iskolai programoknak is köszönhető; jelenleg 8 iskolában vagyunk jelen, ahol a testnevelési órákon és szakköri formában lehet ismerkedni a sportág alapjaival. Mintegy 50 tehetséges utánpótláskorú versenyzővel dolgozunk, ebben az évben eddig 13 diákolimpiai érmet szereztek tanítványaink. Havi rendszerességgel szervezünk regionális keret-edzéseket, 4-5 judo klub 50-60 versenyzőjének részvételével.


- Az iskolai szünetben sem állnak le…


- A nyár folyamán 4 edzőtábort szervezünk és még 2 táborba visszük el a legszorgalmasabb gyerekeket, a rászorulókat teljesen ingyenesen. A szabadidős és versenysport népszerűsítése mellett nagy hangsúlyt fektetünk a közösségépítésre is, évente több alkalommal is szervezünk „Családi Nap”-okat, ahol a testvérek, szülők, barátok közösen sportolhatnak, ismerkedhetnek egymással. Kiváló a kapcsolatunk a városban működő civil szervezetekkel, rendszeresen szervezünk közös programokat. Terveink között szerepel, hogy minden általános iskolás zalaegerszegi diák tanulja meg a dzsudó technikák alapjait.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates