Pokoli 16 hónap következik.

LorinczTamasA mai kor vívmányait felhasználva a napokban a Kanizsai Birkózó Sportegyesület meghívta köreibe Lőrincz Tamás kötöttfogású világbajnok és olimpiai második, egyben háromszoros Európa-bajnok birkózót – virtuális térben... Lőrinczhez az eredeti tervet kibővítve csatlakozott aztán Ligeti Dániel többszörös Európa-bajnoki érmes szabadfogású versenyző is.

Egyfajta élő konferencia-beszélgetés keretében a klub fiataljai - Szatmári Zsolt vezetőedzőjükkel az élen - tehettek fel kérdéseket a sportág hazai kiválóságainak, aki örömmel éltek is a válaszadás lehetőségével.

Lőrincz Tamás kitért például a nyárról elhalasztott tokiói olimpia estére is, egyben arra, ez úgymond miképp is csapódik le az élsportolók soraiban.

 

LorinczTamas

 

- Ilyen helyzetben még nem voltunk, s lelkileg felkészülni erre éppen ezért nem is lehet, de a halasztás tényének és mértékének ismerete még mindig jobb volt a korábbi bizonytalanságba burkolózó találgatásoknál – fogalmazott a ceglédi származású birkózó kiválóság. - Annyiban azért számomra nehezebb volt, hogy az idei nyári ötkarikás játékok halasztását külföldi edzőtáborban tudtam meg, sokan készültünk ott Európából. Az is nagyon rossz volt, amikor ott megtudtuk, hogy az olimpia 2021-ben lesz. Senkinek sem egyszerű, bár azért annyi könnyebbség van esetemben, hogy kvótával már rendelkezem.

A beszélgetésbe bekapcsolódott később Ligeti Dániel szabadfogású birkózó is, aki egy másik szemszögből közelítve tudta bemutatni jelen helyzetét sportágán belül.

- Tamásnál annyival nehezebb helyzetben vagyok, hogy nekem még nincs kvótám, a márciusi kvótaszerzési lehetőségem elmaradt, ráadásul emellett a bokámmal is hosszabb ideje már vannak gondok – fogalmazott a 30 esztendős szombathelyi Ligeti. - Gyakorlatilag így jut időm arra, hogy ezt a sérülést rendbe tegyük, mely egy hónapos kihagyást jelent majd, amúgy meg ismerve a további menetrendet ezzel talán nyertem egy esztendőt. Úgy gondolom, mindezt sportpszichológusi segítség nélkül meg tudom majd oldani, arra kell figyelni, hogy mindebből jól jöhessek ki pozitív hozzáállással.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates