Ruzsics Milán is olimpiáról álmodik.


Minden évben feltűnik egy-egy tehetséges sportoló a Zalaegerszegi Birkózó SE-nél. Az idei év felfedezettje Ruzsics Milán. A fiatal birkózó ebben az évben szabad- és kötöttfogásban egyaránt megnyerte korosztálya országos bajnokságát.


Ruzsics Milan1– Megtetszett a sportág, szüleim hoztak le a klubhoz, jól éreztem magam, itt ragadtam - emlékezett a kezdetre Ruzsics Milán.


- Eddigi eredményeid közül melyekre vagy a legbüszkébb?


- A két országos bajnoki címemre, amelyet a Diák II. korcsoportban értem el. A sikerek további munkára ösztönöznek. A diákolimpián harmadik lettem, az sem számít rossz eredménynek.


- Mióta birkózol?


- Hét éve, lassan kezdenek jönni a szebb eredmények, aminek nagyon örülök. Hosszabb távon szeretnék birkózni, s minél eredményesebben szerepelni.


- A két fogásnem közül melyik a kedvenc?


- A kötöttfogás, itt jobban érzem magam. Most még együtt megy a kettő, de később mindenképpen a kötöttfogás mellett szeretnék kikötni.


- Mi az erősséged a sportágban?


- Állásból sikerül legtöbbször meglepnem ellenfeleimet.


- A gyerekek gyakran álmodoznak, főleg, ha sikeresek egy sportágban. Hová szeretnél eljutni?


- Szépen lépegetni előre a korosztályokon át, minél eredményesebbnek lenni. Sokaktól hallottam, minden egyéni sportoló nagy álma az olimpia, az enyém is. Nagyszerű dolog lenne odáig eljutni. Tudom, hogy az álom valóság legyen, ahhoz nagyon sokat kell dolgoznom.


- Netán már van példaképed is?


- Igen.


- Ki az?


- Bácsi Péter. Már kezet is fogtam vele. Személyisége nagy hatással volt rám.


- Milán nagyon ügyes, improvizatív versenyző – vette át a szót Gerencsér Zoltán edző. – Nagyon jó az ütemérzéke. Később már speciálisabb képzésen kell átesnie, hogy megfelelően fejlődjön. Erősödnie kell a következő korosztályba. Nyáron is edzünk, szorgalmasan készülünk. Már említette két aranyérmét, de a nálánál idősebb Diák I. korcsoportban is elindult, ott is helytállt, ötödik lett. Szerencsénk, hogy ebben a súlycsoportban van Varga Zalán a tavalyi sikeremberünk. Jól együtt tudnak dolgozni, ami mindkét fiú fejlődését elősegítheti. A ZBSE a fiúkat - immár a lányokat is - 18 éves korukig fel tudja nevelni. A folytatás már csak rajtuk múlik.

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates