A lehetőségekhez mérten idén is jól szerepelni.


A ZTE súlyemelői kicsi költségvetésből szerény körülmények között, a lehetőségeikhez mérten jól öregbítik a város hírnevét. Papp Péter, a klub edzője nemcsak a sportolók felkészítésén fáradozik, de a versenyzésből is kiveszi a részét.


PappPeter1- Visszatekintve a tavalyi évre a klubnál a masters versenyzők hozták magukat, mellette az utánpótlásból is megvillantotta tudását egy-két fiatal - vélekedett Papp Péter. - Remélem fejlődésük folytatódik és idén már több jó eredményt mutatnak fel.


- Az idei évben mi várható a súlyemelőknél?


- A városi sportcsarnokban 10-15 fiatallal tudunk rendszeresen foglalkozni. Őket tudjuk rendesen felkészíteni a versenyekre.


- A szakosztálynak évek óta két hazai rendezésű versenye van…


- A Göcsej Kupa főleg a felnőttek versenye, a Kiss Róbert Emlékversenyen az utánpótlás korosztály mutathatja meg jobban magát. Pár éve rendezzük meg a nyári súlyemelő tábort, amelyet az országos szövetség támogatott. Az idei tábor sorsa még bizonytalan, pedig ez azért fontos, mert itt lehet népszerűsíteni a sportágat, esetleg tehetségeket felfedezni.
- Papp Péter nemcsak felkészíti a sportolókat, hanem versenyez is. Marad továbbra is a kettős szerep?


- Amíg bírom igen. A hazai masters versenyekre szeretnék jól felkészülni, világversenyek idén messze lesznek, azokra anyagiak híján nincs esélyem kijutni..


- A hazai felnőtt ob-ken öregfiúként is elcsíp egy-egy érmet…


- Igyekszem jól teljesíteni, de idén nem lesz könnyű feladat, mert a súlycsoportokat átvariálták. Többet kell majd fogyasztanom, ami már nem egyszerű feladat.


- Soha nem dúskáltak az anyagiakban. Idén van remény a változásra?


- Nem valószínű, a költségvetésünk arra elég, hogy az országos korosztályos versenyeken részt vegyünk, illetve egy-két területi versenyre elugorjunk Szombathelyre. Tagjai vagyunk az Alpok Adria játékoknak, ott is szeretnénk helytállni.


- Meddig lesz súlyemelés a városban?


- Addig, amíg hozzám hasonló lelkes emberek lesznek. Szerencsére nem vagyok egyedül a szakosztálynál. A válaszom tömöre: még egy ideig biztosan létezünk.


- Vörös Zoltán, a sportág helyi megalapítója még segít?


- Úgy mondanám, hogy lelki támaszt ad nekünk a fennmaradásért folytatott harcban.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates