Felújítás után bővítés

Az egykori névadó Zalahús címere még mindig ott található a birkózócsarnok falán, amely arra emlékeztet, hogy egykor nagy célokért is küzdöttek a klubnál.

 

Az előd színeiben szerepelt az kötöttfogásban az olimpián Berzicza Tamás. Az édesapa, Berzicza Ferenc még mindig itt serénykedik a Zalaegerszegi Birkózó SE-nél, elnöki, edzői minőségben. A célok azonban már jóval szerényebbek. Nemrég megtörtént a birkózók csarnokának a felújítása is, ma már jobb körülmények között gyakorolhatnak a fiatalok.


– A felújítás után már a bővítésen törjük a fejünket- így Berzicza Ferenc. - A pénzt az illetékesek megígérték, most már csak a forintok megérkezésére várunk, ami az országos szövetségen keresztül a minisztériumból érkezik. A bővítés után az önkormányzatnak vállalnia kell, hogy 15 évig a birkózást szolgálja a csarnok. A beígért fejlesztésből 9 milliónak már meg kellett volna érkeznie. Egyelőre csúszik a finanszírozás, nem tehetünk mást, türelemmel várunk. Az új forrásokból öltözők épülnének, kondi-terem kerülne kialakításra.


– A tavalyi rendezés után idén is megkapták kötöttfogásban a diák II korosztály országos bajnokságának rendezését Az országos szövetség ezek szerint elégedett lehetett a rendezéssel…

 

birk.a1


– Nem is annyira az országos szövetség, mint inkább a sportolók, és edzőik voltak elégedettek az egerszegi rendezéssel. Főtt a babgulyás a kondérban, finomabbnál finomabb ételek várták őket a büfében. Egykori versenyzőnk, Gombos Zsolt főzte a gulyást. A birkózók meg szeretik a gyomrukat, így nem csoda, hogy alig várják már március 10-ét, hogy ismét itt lehessenek a Kölcsey gimnáziumban. A verseny 10.30 órakor kezdődik. Szerencsére felénk még akadnak szponzorok, és az országos szövetség is ad rá 200 ezer forintot. Rájöttek oda fenn, hogy támogatás nélkül senki nem akar versenyt rendezni. Mintegy 200 fiatalt várunk a versenyre. Természetesen idén is megteszünk mindent, hogy elégedetten távozzanak Egerszegről.


A szakmai munkában az egyik edző Gerencsér Zoltán, akit a ZBSE szakmai terveiről kérdeztünk.


- A diák II. korosztály döntőjében hat ZBSE-és fiatal szerepel – vette át a szót Gerencsér Zoltán. - A klubunk létszáma kilencven, sportolóink nagy része versenyez is. Az idei évben a diák I. és diák II. korcsoportunk erős, az itt szereplő fiataloktól várok jó eredményt. Tavaly is hat-hét érmet hoztunk el az országos döntőkről. A serdülő korosztályunk nem nagyon erős, a már említett két korcsoportból nőhet ki idővel olyan sportoló, aki korosztályos válogatott lehet. Egyetlen kadet korosztályos versenyzőnk, Bartáky Marcell sajnos kikapott a válogatón magyar ellenfelétől, aki nemzetközi porondon is már letette névjegyét. Sajnos súlycsoportot sem tud váltani, mert annyit nem tud lefogyni, hogy alsóbban szerepeljen. A felsőbb súlycsoportba pedig nem tud beleerősödni. Ellenfele súlycsoportjában tavaly világbajnok volt. Erre mondják, hogy balszerencse. A létszámot már nem akarjuk bővíteni. A mai világban már fontos, hol sportol a gyerek, milyenek a körülmények. Mi nem akarunk zsúfoltságot.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates