Pőcze Bence és Nemes Benjamin révén két helyszínen is voltak kanizsai érdekeltek a korosztályos birkózók diákolimpiáján.

PoczeBenceNemesBenjaminA diák II korcsoportos (10-11-évesek) szabadfogású diákolimpiát Hajdúszoboszlón rendezték, ahol a Bolyai Iskola tanulója, Pőcze Bence (baloldali képünkön) képviselte a nagykanizsai színeket. Bence a kaposvári területiről elsőként jutott tovább az 54 kg-osok mezőnyében, így joggal reménykedhetett a jó szereplésben. (Bence előéletéhez hozzátartozik, hogy a kötöttfogásúak között például bronzérmet nyert az országos diákolimpián). A kanizsaiak üdvöskéje ezúttal sem rettent meg a kínálkozó lehetőségtől, sorra győzte le ellenfeleit, csak a döntőben tudta megállítani nagy riválisa, Cseh Balázs.

Szintén elsőként jutott tovább a kaposvári területi viadalról a Batthyány diákja, Nemes Benjamin is (jobboldali képünkön), ő a serdülő korcsoportban (14-15-évesek) indulhatott Kecskeméten. A nagykanizsai birkózó a 100 kg-osok között kissé bátortalanul kezdett, edzőjének, Szatmári Zsoltnak is izgalmakat okozva, de aztán magára talált és könnyedén győzte le ellenfeleit a döntőig. A fináléban ugyan a már kadet Európa-bajnokságot és világbajnokságot is megjárt kecskeméti Ubornyák Csaba legyőzte, de Nemes így is ezüstéremmel zárt.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates