A kosárlabda szeretete hozta őket össze.

 

A Zalakerámia ZTE KK férfi kosárlabda-csapatának "árnyékában" működik a Zalaegerszegi KK NB II-es együttese. A játékosokat a sportág szeretete és a barátság hozta össze.

 

 – Tizenkét éve alakultunk meg, mivel többen a ZTE utánpótlásából kiöregedtünk. A felnőtt nagy csapatba nem fértünk be, más NB I B csoportos csapatokhoz nem akartunk eligazolni, maradtunk Egerszegen - kezdte a vissza emlékezést Rózsás Gábor, az NB II-es csapat játékos-edzője. - Létrehoztuk a klubot, de előtte már a városi bajnokságban szerepeltünk, ott nem kellett a szervezett egyesületi forma. Úgy éreztük, azt a szintet kinőttük, így belevágtunk az NB II-be. Hat szezont húztunk le a másodosztályban. Sajnos különböző okok miatt elfogytunk. Többen kiöregedtek, családot alapítottak. Mások külföldre mentek dolgozni, más városokban vállaltak munkát. Kihagytunk egy szezont az idei előtt.

 

- Újból jött egy zetés mag?

 

- Mondhatnánk igen, de ez teljesen nem igaz. Az első periódusunk alatt a ZKK-ban is kialakult egy fiatalabb mag, akik nem rendelkeztek zetés kötődéssel. Ő alkotják a csapatot máshonnan érkezett a játékosokkal. Elértük azt a szintet, hogy minőségben, mennyiségben, ismét érdemes belevágni az NB II-be.

 

ZegiKosar 

 

- Az NB II-ben mi a céljuk, netán a feljutás?

 

- Nem, mert feljebb már több utánpótlás csapatot kellene indítani. A jó szereplést mindenképpen beterveztük. A bajnokság előtt még nem ismertük a mezőny erősségét, célt nem tűztünk magunk elé. Menet közben tapasztaltuk, hogy képesek vagyunk jó eredményt elérni. Az első két hely egyikét tűztük ki célként, ami rájátszást ér. Tervünk matematikailag még elérhető, de ehhez már külső segítségre is szükség lesz, negyediknél hátrább viszont már biztosan nem végzünk. Az országos bajnokságot átszervezik, megszűnik a két csoportos NB I B, helyette két osztály jön létre. Mi a terve a szövetségnek az NB II-vel? Arról még nincsen információnk.


- Amatőr csapat lévén miből áll össze a költségvetésük?


- A város ingyenes teremhasználattal segít minket. A költségvetésünk nagy részét tagdíjakból befolyó pénz teszi ki, mellette több helyi szponzor is segíti pénzügyileg csapatunkat.


- Terveik?


- Hasonló keretek között szeretnénk még hosszú ideig kosárlabdázni és együtt tartani a baráti közösségünket. Nagyon bízok benne, hogy az átszervezés a mi szempontunkból nem érinti negatívan az NB II-őt. Egyúttal várjuk azok jelentkezését, akik szeretik a kosárlabdát és játszani szeretnének.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates