Kanizsai Vadmacskák SE (3.) – Ajka (9.) 81-60 (16-17, 12-13, 22-17, 31-13).

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 3. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Szalai Zs., Németh S.

Kanizsa: Fuisz 8, Kovács R. 5, Baa 21, Jurkó 14, Bánhegyi B. 4. Csere: Zsámár P. 22/18, Horváth L., Füredi 7/3, Csuha, Szórád, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

A Kanizsai Vadmacskák a kosárlabda bajnoksága újabb fordulójában (a második elmaradt) a középmezőnyben álló Ajkát fogadhatta. Az első negyed közepén 11-5-ös kanizsai vezetésnél a vendégek védekezést váltottak, mellyel megtört a hazaiak támadójátékának lendülete és az etapot az ajkaiak zárták vezetéssel. A folytatásban felváltva estek a kosarak, melyhez csatlakozott még az is, hogy a Vadmacskák támadásban kissé pontatlanul teljesített.

A nagyszünet után a hazaiak a fiatal játékosainak vezérletével jelentősen feljavultak - mondhatni a játék minden elemében. Baa Dominika legjobb pillanatban szerzett két labdájával, valamint Zsámár Panna három sikeres távolijával a KVSE a harmadik negyed közepén át is vette a vezetést. A záró tíz percben Zsámár ismét beköszönt két hármassal, melyekkel már tíz pont fölé is nőtt a különbség.

A végjátékban Füredi Linda zsinórban dobott újabb hét pontot, azokkal együtt már fölényes lett a győzelem a rutinos vendégcsapat ellen. Az első forduló 17 pontos nagykanizsai sikere után ezúttal tizenkilenc lett közte...

Edzői mérleg:

Gábor Erzsébet: „Szoros első félidő után a mérkőzés második periódusában fiatal játékosaink vezérletével harcoltuk ki a győzelmet a rutinos vendégcsapat ellen.”

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates