Szezon, amely az életben maradásról szól


A női kosárlabdaázóknál is elkezdődött a bajnoki idény. Az élvonalban szereplő ZTE NKK indulása hosszú ideig bizonytalan volt. Végül a klub vezetése úgy döntött, hogy a szép hagyományokkal rendelkező NB I A-csoportos csapat nem lehet az enyészet martaléka.

 

TothLBeadták a nevezésüket, igaz a csapat játékoskerete alaposan át alakult. A idei bajnokságban jóval szerényebb célokért küzdhet a ZTE NKK, mint az elmúlt években.

 

– A legfontosabb számunkra az idei szezonban az lehet, hogy egészséggel, jó szívvel, örömmel meg tudjuk élni –hangoztatta Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője. – Célunk megtartani NB I A-csoportos tagságunkat, s ezen belül a lehető legjobb eredményt érjük el.

 

– A játékoskeret alaposan átalakult, a járvány miatt viszonylag kevés edzőmérkőzést játszottak. Az alapszakaszban kell összerázódnia csapattá a ZTE-nek, hogy a rájátszásban teljesüljön a cél, a bent maradás...

 

– Minden bizonnyal így lesz, a lányok mára az edzéseken is sokat dolgoznak, hogy megismerjék egymás, minél hamarabb csapattá érjenek. Egy biztos, az alapszakasz választ ad arra, hogy kell-e tovább erősítenünk a játékoskeretet céljaink elérésének érdekében. Remélem, anyagi helyzetünk lehetőséget ad arra, ha erősítenünk kell.

 

- Két légióssal vágnak neki a bajnokságnak?

 

- A két legfontosabb posztra szerződtettünk külföldi játékost. Irányító és center került hozzánk.

 

- Többször lenyilatkozták, hogy az idei év az egerszegi női kosárlabda megmentéséről szól. Sikerülhet?

 

– Ennek reményében tettük az eddigi összes lépést, igazoltunk játékosokat, amennyit a költségvetésünk elbír. Összefogással megmenthető lesz a női kosárlabda a városban.

 

- Elég sűrű az alapszakasz programja, a ZTE játékoskerete szűk. Bírják majd a játékosok a sorozatterhelést?

 

- A szakmai stáb oda figyel, hogy ne legyenek túl terhelve a játékosok. Fontos lesz, hogy a sérülések elkerüljenek bennünket, akkor a szűkebb kerettel is eredményesek lehetünk.

 

- A nőknél is - ugyan kevesebb csapatnál - de jelentkezett a fertőzés, felkészültek, arra, hogy akár le is állhat a bajnokság?

 

- A védekezés oldaláról minden szabályt betartunk, erre felhívtuk a játékosok figyelmét. Az itt dolgozók tisztában vannak azzal, hogy egy hosszabb leállást nem nagyon bírnánk el. Egy biztos, nálunk mindenki fegyelmezett. Természetesen, ahogy a mondás tartja kettőn áll a vásár. Kérdés, hogy az ellenfelek viszonyulnak a járványhelyzethez. Egy biztos, a ZTE játékosai vezetői maximálisan igyekeznek védekezni.

 

- A játékosok felé megfogalmaztak magatartásformát a járvány idejére?

 

- Van egy házirendünk, amit illik betartani. A másik: profi játékosokról van szó, jó felfogott érdekük, hogy vigyázzanak magukra saját és a csapat érdekében is. A bulizás felfüggesztve, és a nagyobb közösség elkerülésére is felhívtuk a figyelmüket.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates