A kapitány szerint nagyon oda kell figyelniük.

 

A kosárlabda bajnokság elindul, nem tágít az MKOSZ, hiába nő a fertőzöttek száma. Igaz, a sportág érdeke ezt kívánja, de nagy kérdés, hogy ha végig is fut, a valós erőviszonyokat tükrözi-e majd a végeredmény.

 

SzaboZsoltA Zalakerámia ZTE férfi csapata eddig viszonylag jól megúszta a helyzetet, miattuk egyelőre nem kell halasztani. Az első fordulóbeli ellenfél a PVSK viszont halasztást kért, amire az országos szövetség rá is bólintott. Azaza zalaiak számára később kezdődik az idény. Vajon mit remélnek a játékosok, erről faggattuk Szabó Zsolt csapatkapitányt.


- Nagyon sok csapat játékoskerete átalakult, közük a miénk is –kezdte a csapatkapitány. – Pár évvel ezelőtt is volt egy átalakulás a klubnál, amikor sok fiatal érkezett. Az idei idényre kicserélődtek a fiatal játékosok. Ismét fel kell építeni a csapatot. Az érkezőknek rutint kell szerezniük. Nem egyszerű a feladat, bízom benne, hogy a kitűzött célokat elérjük.


- Belép az U-23-as szabály, hogy egy ilyen korú játékosnak, egy félidőt a pályán kell töltenie. Előny lehet a ZTE-nek?


- Nem játszottam még ilyen szabály mellett. Hogy előnyös lesz-e ez számunkra, vagy sem, nem tudom megmondani. Egy biztos, a fiataloknak lehetősége lesz, hogy megmutassák mit tudnak, hogy élnek ezzel, vagy sem, rajtuk múlik.


- A ZTE-nél ismét a legjobb nyolc közé kerülés a cél. Könnyen lesz teljesíthető, vagy nehezen?


- Nem lesz egyszerű feladat, ha nem lenne a fiatalszabály, akkor sem lenne könnyű. Az elmúlt években lehetett látni, hogy elég kiegyensúlyozottá vált a mezőny. Nagyon oda kell figyelnünk, hogy ott legyünk a legjobb nyolcban.


- Szabó Zsolt milyen idényt vár magától? Az elmúlt szezonban ismét válogatott lett. Mik a céljai?


- Klub szinten továbbra is szeretnék a ZTE meghatározó játékosa lenni. Szeretnék segíteni a csapatnak, igaz egy évvel öregebb lettem. A válogatottban, ha továbbra is meghív a szövetségi kapitány, szintén a maximumra törekednék.


- A bajnokság elkezdődik, miközben a járvány itt van, a sportolók között is terjed. Mennyire lehet befolyásoló szerepe a végeredményre a járványnak?


- Nehéz megmondani, hogy miként alakítja a vírus a bajnokságot. Hol üti fel a fejét, melyik mérkőzést kell halasztani, melyiket nem, ki tudja Egy biztos, az idényt végig vinni csapatoknak, szövetségnek, ami egyiküknek sem lesz egyszerű feladat.


- A járvány kapcsán megfogalmazott a vezetés felétek egy viselkedési formát, vagy profi játékosokként igyekeztek védeni saját magatokat?


- Nem fogalmaztak felénk meg semmit. Szerintem minden játékosnak sajátmaga és a csapat érdekében kötelező betartani a járványügyi szabályokat, hogy minél kisebbre csökkentsük a fertőződés esélyét.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates