Nyomtatás

Az első légiós, a 26 éves Miljana Dzombeta még a hazai szigorítások előtt megérkezett Zalaegerszegre. A kötelező koronavírus teszteket elvégezték rajta, ami mindkétszer negatív eredményt hozott.

A 169 cm magas, rutinos irányító 2009-ben, hazájában kezdte profi pályafutását. Játszott a szerb első ligás ZKK Vrbas Medela, a román első osztályú CS Phoenix Galati és a Goldis ICIM Arad csapatában. Az elmúlt szezonban a spanyol második ligás Sant Adria együttesét erősítette. A márciusi szezonzárásig 21 mérkőzésen átlagban 10,1 pontot és 1,6 gólpasszt átlagolt. Pályafutása során hazája felnőtt válogatottjában is szerepelt.

Ambrus Péter a játékosról elmondta, hogy képzett irányító, aki nagyon gyors és jól ismeri fel az adódó lehetőségeket támadásban. Jól passzol és remekül bontja az ellenfél védelmét. A vezetőedző kiemelte, hogy az eddigi edzésen kiderült, hogy igazi csapatjátékos, hiszen nagy intenzitással veti bele magát a munkába és mellette a fiataloknak is próbál segíteni.

ZTE NKK még kettő külföldi szerződtetését tervezi, akiket a magas posztokra keresnek. A centerposztra kiszemelt, ugyancsak bosnyák kosaras akár napokon belül is megérkezhet.