ZTENKK200827Teljesen átalakult a ZTE NKK játékoskerete

Már az NB I A-csoportos indulás is kérdéses volt a ZTE női kosárlabdacsapatának. A klubvezetése, ha nehezen, de megteremtette a feltételeket. Tóth László ügyvezető az első edzés előtt ismertette a változásokat, a terveket.

 

 

– A lehetőségekhez mérten igyekeztünk jó csapatot összeállítani – mondta Tóth László. – A csapat költségvetése mélyponton van, de bizakodunk, hogy elég lesz a minimális célok megvalósítására. Szeretnénk a lehető legjobbat kihozni a csapatból. Célunk az idei bajnokságban nem lehet más, mint a 9-12. hely megszerzése. Ha nem kieső helyen zárunk, akkor a lehető legtöbbet kihoztuk a bajnokságból. Megpróbálunk olyan játékosokat csábítani a csapathoz, akik szeretik a sok munkát, és az ezzel társuló sok játékpercet, illetve ezeket a tényezőket az anyagiak elé helyezik. Nagyon bízom a fiatal játékosokban.

 

ZTENKK200827

 

Hosszú ideig úgy nézett ki, hogy a ZTE-nél marad Horváth Zsófia, a volt vezetőedző azonban a Szekszárd csapatától kapott jó ajánlatot. A tolnai klubnál lett másodedző. Helyére Ambrus Péter került, aki a ZTE utánpótlás férfi és női csapatánál is már dolgozott.

- Nagy megtiszteltetésnek tartom a felkérést- hangoztatta Ambrus Péter. - Eddig az utánpótlás területén dolgoztam. Ez a feladat óriási kihívás számomra. A csapatot mélypontról kell felépíteni, magyar játékosokat igyekeztünk a klubhoz csábítani. Jelenleg nyolc szerződtetett játékosunk van. Remélem, hogy az elkövetkező hetekben még érkezik három játékos. A bajnokság során két -három csapat ellen lesznek győzelmi esélyeink. A többi találkozón nem lehet más a célunk, mint a tisztes helytállás. Cél még a zalai kötődésű U-20-as játékosok beépítése a csapatba. A kialakult helyzetben bőven kapnak játékperceket. Az új játékosok a B- csoportból érkeztek. A magyar játékospiac elég szűk, külföldi kosárlabdázók is szóba kerülhetnek. Az anyagi lehetőségek függvényében három légiós érkezhet. Az irányító és a magas posztokra keresünk még játékosokat.

A keretben egyelőre helyi nevelésű játékosok - Dömötör Fanni, Horváth Fruzsina, Horváth Fanni és négy új igazolás - Szabó Petra (Ajka), Kulcsár Bianka (Ajka), Chroméj Hajnalka (PINKK) és Mányoki Judit - aki korábban már volt az egerszegiek játékosa - található.

A sajtótájékoztatón feltűnt Bencze Tamás, aki egyaránt dolgozott a ZTE férfi és női csapatánál. Megtudtuk társadalmi munkában menedzseri feladatokat lát el a fiatal női csapat mellett. Ambrus Péter segítője pályaedzői minőségben Rózsás Gábor lesz.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates