Veszélyben van a ZTE NKK élvonalbeli indulása. A klubnál jelen pillanatban nem tudják tervezni a következő szezont

Tóth László, a ZTE NKK ügyvezetője tájékoztatása szerint tavalyi évet még le tudták zárni, de a koronavírus-járvány okozta gazdasági következmények érzékenyen érintik a klubot.
Mint mondta, a régi partnerek között is van olyan, aki most nem tud támogatást adni, ezzel pedig a költségvetésük jelentős része elveszett. A város az eddigi támogatását biztosítja, és vannak más támogatóik is, csakhogy ez kevés az MKOSZ által biztosított támogatással együtt is. Januárra van ugyan ígéret, hogy más forrásból is újra kapnak támogatást, ám azzal a megjegyzéssel: ha a helyzet olyan lesz…

Természetesen az utolsó pillanatig próbálkoznak, de az igazság, hiányzik az az összeg, amivel egy teljes szezont tervezhetnének.

Török Róbert elnök hozzátette, hogy jelenleg nincs pénz a szezonkezdetre, így feltehetően nem neveznek az új bajnokságra sem. Ez azt jelenti, hogy 26 év után marad élvonalbeli női csapat nélkül Zalaegerszeg.

S ha most nem tudnak nevezni az új bajnokságra, ki tudja, hogy mikor lesz megint újra A csoportos női kosárlabdacsapata a városnak . Huszonhat éve vannak ott a legjobbak között, és klasszikus csapatsportágakban a megye egyetlen jelenlegi élvonalbeli női együttese a ZTE NKK. Elméletileg megtehetnék, hogy elindulnak egy fiatalokból álló együttessel, aztán vagy kiesnek, vagy sem, és egy évvel később újra jó csapatuk lehet. Ám most nincs pénz a szezonkezdetre sem.

Forrás: zaol.hu ill. wbasket.hu

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates