KovGeorg

A további célokat az idő jelöli ki.

 

A ZTE NKK NB I-es női kosárcsapatánál a saját nevelésű utánpótláskorúak közül a felnőtt csapatban Kovács Georgina a legbiztosabb pont, aki már a korosztályának válogatottjába is bekerült.

  

KovGeorg

 


– Édesapám, Kovács László, a ZTE labdarúgócsapatában játszott, mégsem volt kötelező számomra a sportolás. Bár mindig szerettem mozogni - hangoztatta Kovács Georgina. – Apával mindig szerettem együtt lenni, ilyenkor nem maradhatott el a mozgás sem.


- Miként került kapcsolatba a kosárlabdával, netán kacérkodott más sportággal is?


- Hosszú ideig nem sportoltam versenyszerűen. A Petőfi általános iskolába jártam, ahol több testnevelő a kosárlabdával is foglakozott. Ügyesnek láttak, bíztattak, hogy a ZTE utánpótlás csapatában próbáljam ki magam. A biztatást tett követte.


- Gyorsan haladt előre azon a bizonyos ranglétrán. Nemcsak a ZTE felnőtt csapatában, hanem a magyar utánpótlás válogatottban is bemutatkozott...


- A válogatottbeli szereplés nagy megtiszteltetést jelentett számomra. Az is igaz, sokat dolgoztam azért, hogy meghívjanak a keretbe. A vágyaim között szerepelt a címeres mezben való szereplés. Az Eb-n érmet szereztünk az U-18-as csapattal, a vb-n is negyedikek lettünk. Mind kettő dicséretes teljesítmény volt.


- Klub szinten is már több érmet begyűjtött a ZTE együttesével...


- A megszerzett bajnoki és kupa bronzéremnek nagyon örülök. A sikerek visszajelzést jelentenek számomra, hogy fejlődésem jó úton halad. Egyre több bizalmat kapott az edzőktől, nemcsak a fiatal szabály miatt. Igyekszem élni a sok játékperccel. Nagy megtiszteltetés számomra válogatottakkal és jó képességű légiósokkal együtt játszani.


- Jövőbeli tervei a sportágában?


- Először a ZTE-ben szeretném stabilizálni a helyem, minél többet játszani. A további célokat az idő jelöli ki. Mindent megteszek, hogy jó játékos váljék belőlem.


- A bajnokságban a ZTE, és ön is jő passzban voltak, rosszkor jött a szezon lefújása a vírus miatt...


- Sajnálom, hogy félbeszakadt a bajnokság, nagyon kíváncsi lettem volna, hogyan teljesítünk a rájátszás során.


- Akár idén is sikerülhetett volna egy érem?


- Az nagyobb bravúr lett volna, de egy negyedik hely összejöhetett volna.


- A járvány gazdaságilag negatívan hat a sportra. Több csapat költségvetése kisebb lesz. Szinte biztos, hogy a ZTE-é is. Előtérbe kerülhetnek a fiatalok?


- Nem biztos, hogy minden csapatban több fiatal magyar játékos lesz. Azon együtteseknél, ahol nagyobb a költségvetés, biztosan hoznak több légióst is. Örülnék, ha több fiatal magyar játékost látnék a pályán. A fiataloknak persze élni kell a lehetőséggel, hosszabb távon csak azok maradnak meg a felnőtt csapatoknál, akik jó teljesítményt nyújtanak. A fiatalok számára egy lehetőség, amivel élni is kell.


- Mondta, hogy egyelőre a ZTE-ben szeretné stabilizálni a helyét. Idővel egy magasabban jegyzett csapatnál is kipróbálná magát?


- Természetesen, ha fejlődésem töretlen lesz, és a későbbiekben adódna egy jó lehetőség, vállalnám a megmérettetést egy még jobb csapatban is.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates