Kanizsai Vadmacskák SE (2.) - Törekvés SE (8.) 85-66 (23-14, 19-16, 23-24, 20-12)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 17. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Koncsek B., Mester.

Kanizsa: Fuisz 20, Kovács R. 15/3, Baa 8, Bánhegyi B. 20, Budai 14. Csere: Zsámár P. 8/6, Horváth L., Füredi, Csuha, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

A Kanizsai Vadmacskák SE női amatőr NB I-es kosárlabda együttese a középmezőnyben tanyázó fővárosi Törekvés SE ellen hazai környezetben folytatta remek sorozatát.

Rögtön a meccsre hangoltan kezdte a találkozót a kanizsai kosárcsapat, Fuisz Viktória és Kovács Rebeka pontjaival már az első percekben biztos vezetésre tett szert a KVSE. A második tíz percben a hazaiak magas magas játékosai, Budai Dorina és Bánhegyi Beatrix voltak elemében, dupláikkal növelték is megszerzett előnyüket a vendéglátók.

A nagyszünet után kissé ritmustalanná vált a Vadmacskák támadójátéka, emellett védekezési hibáikat ki is használták a vendégek, akik felzárkóztak hat pontra. Kovács Rebeka zsinórban dobott ezt követően hét pontot, ezzel ismét tiz pont fölé nőtt a két együttes közötti különbség. Az utolsó felvonásban a nagykanizsaiak vissza tudtak térni koncentrált támadásaikhoz, Bánhegyi centerjátéka és Zsámár Panna két duplája után végül nagy különbségű győzelmet arattak. A tabella második helyén álló dél-zalaiak szerdán 16 órától a Cserháti-csarnokban korábbi elmaradt meccsüket pótolják a miskolci utánpótlás ellen.

Értékelés:

Gábor Erzsébet, a Vadmacskák edzője: „A vendégek területvédekezése ellen - a harmadik negyed kivételével – türelmesen és taktikusan játszottunk, egyben kihasználva magassági fölényünket arattunk újabb győzelmet.”

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates