Idáig jól teljesített a ZTE NKK.

Pár fordulóval vannak túl csapatok a női NB I-es kosárlabda-bajnokság felén. A ZTE NKK együttese biztató pozícióból várja a folytatást, az 5. helyen áll.

HorvathZs

Ráadásul a Magyar Kupa nyolcas döntőjébe is bekerült. Nem csoda, hogy jó a hangulat a csapat háza táján.


– A jelenlegi pozíciónkkal elégedett vagyok – összegezte csapata eddigi teljesítményét Horváth Zsófia vezetőedző. – Az ötödik helyünk azért értékes, mivel a bajnokságban olyanok az erőviszonyok, hogy szinte bárki legyőzheti a másikat. A szezonkezdés előtt reménykedtünk, hogy ott lehetünk az 5-6. helyen. Örömteli jelenlegi helyezésünk, igyekszünk itt ragadni az első négy mögött.


- Mely tényezőknek tulajdonítja a sikert?


- Nálam első a védekezés. Akadtak viszont olyan találkozók, amelyen támadásban is domináltunk. Lásd a Cegléd elleni hazai találkozót. Azt szeretném elérni, hogy a védekezésünk tovább javuljon.


- A ZTE NKK félidei jó szereplése csapatérdem, vagy kellettek hozzá kiugró egyéni teljesítmények is?


- Igazán akkor értünk el jó eredményeket, ha csapatként játszottunk a pályán. Előfordultak jó egyéni teljesítmények, azonban döntően nem ezek hozták meg a jó szereplést. A mérkőzések nagy többségén minden játékos tudásához mérten hozzájárult a ZTE eredményéhez. Az igazi sikerek csapatmunkából születnek.


- Miben szeretnének még előrelépni?


- A védekezésünket tovább kell fejleszteni. Abban kell fejlődnünk, hogy a mérkőzések során minél hosszabb ideig sikerüljön jó teljesítményt hoznunk, rövidebbek legyenek a hullámvölgyek. A játékunk ritmusa ne vesszen el, ugyanis legtöbbször még ez okozott gondot.


- A Magyar Kupában a legjobb nyolc közé jutottak. Milyen szerepléssel lenne elégedett?


- Nagyon szeretném, ha bekerülnénk a négy közé, de ez nem elvárás a lányok felé. A Győr lesz az ellenfelünk, szeretnénk egy újabb skalpot begyűjteni ellenük. Az óvásunk után biztosan egy harapós ellenfél vár ránk, állunk elébe. A négy között szerepelni ajándék lenne számunkra.


- A bajnokságban milyen folytatást vár?


- Több nehezebb mérkőzés jön. Eredményesek akkor lehetünk, ha a találkozókon egyenletes teljesítményt nyújtunk, tovább fejlődik játékunk. Egyik ellenfelünkhöz sem utazunk feltett kézzel. Nagyon fontos lesz számunkra, hogy hazai pályán legyőzzük a PEAC-ot. Az 5-6. hely egyikét mindenképpen meg akarjuk szerezni az alapszakasz végén.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates