Ötödik helyen az egerszegi csapat.

Megsemmisítette a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének Versenybizottsága az Uni Győr MÉLY-ÚT – ZTE NKK december 29-én lejátszott női A-csoportos bajnoki mérkőzés pályán elért eredményét (71-68), s azt 20-0-s különbséggel a ZTE NKK javára igazolta.

Az ok: a bizottság szerint jogosulatlanul szerepelt Rachel Hollivay, a győriek új játékosa - írja szövetség honlapja.

Az egerszegiek, amint pályára lépett a hazaiak új légiósa, azonnal jelezték: mivel a szabályok szerinti időhatárig, azaz a mérkőzést megelőző második munkanap 12 óráig nem került föl Hollivay klubja csoportos játékengedélyére, így nem léphetett volna pályára a vasárnapi bajnokin.

A versenybizottság megállapította, hogy ahhoz, hogy Hollivay jogszerűen lehessen csapata meccskeretében, a munkaszüneti napokat figyelembe véve december 20-án délig kellett volna beérkeznie a játékengedély iránti kérelemnek, amit, az átigazolás valamennyi feltételével együtt csak december 24-én tudott regisztrálni az MKOSZ. Ennek ismeretében pedig helyt adtak a ZTE óvásának.

Így a döntés értelmében a Győr nem csupán a mérkőzést veszítette el, hanem a kiállásért járó egy pontot is. Mivel a döntés ellen nem érkezett be fellebbezés, a Versenybizottság határozata jogerőre emelkedett.

Az MKOSZ döntése után a ZTE feljött az ötödik helyre a tabellán, míg a Győr visszacsúszott a hetedik pozícióba.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates