Kanizsai Vadmacskák SE (4.) - Szegedi KE (13.) 89-43 (21-18, 28-4, 22-17, 18-4).

Amatőr női NB I-es kosárlabda-mérkőzés, 5. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: dr. Danka, Fleischmann.

Vadmacskák: Fuisz 20, Baa 33/3, Zsámár P. 12/6, Bánhegyi B. 10, Horváth L. Csere: Budai 4, Füredi 4, Kovács R. 4, Csuha 2, Bánhegyi D. Edző: Gábor Erzsébet.

Hazai környezetben fogadta a Kanizsai Vadmacskák amatőr női NB I-es kosárlabda-csapata a sereghajtó Szegedi KE együttesét.

Fuisz Viktória kosaraival rögtön kilenc ponttal elléptek a kanizsaiak már a mérkőzés elején, aztán viszont a vendégek a hazaiak védekezési hibáit kihasználva fokozatosan felzárkóztak - így csupán minimális előnnyel zárta a KVSE a negyedet. A második játékrészben védekezést váltottak a nagykanizsaiak, a megszerzett labdákból gyors és könnyű kosarakat értek el, egyben fokozatosan növelve is az előnyüket. A meccs 20. percében már huszonhét ponttal vezettek Gábor Erzsébet tanítványai.

Nagyszünet után Zsámár Panna és Baa Dominika sikeres hármasaival már harminc pont volt a különbség a Vadmacskák javára, melynek kispadjáról immár valamennyi játékos lehetőséget kaphatott a pályán való bizonyításra. A záró felvonásban továbbra is jól védekeztek Gábor Erzsébet kosarasai és Fuisz, illetve Baa ponttermelésével alakult ki a nagyarányú különbség, a kanizsai csapat pedig már a negyedik helyre lépett föl a tabellán.

Értékelés:

- A második és negyedig negyedben nyújtott agresszív védekezésünkkel, emellett a koncentrált támadó játékunkkal arattunk győzelmet – hangzott Gábor Erzsébet edző véleménye a találkozót követően.

TFSE II (1.) – Kanizsai Vadmacskák SE (5.) 69-68 (12-23, 16-24, 24-12, 17-9)

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 6. forduló. Budapest, 50 néző. Vezette: Sentényi, Hartai T.

Kanizsa: Fuisz V. 28, Kovács R. 2, Baa 17, Bánhegyi B. 8, Budai 7. Csere: Horváth L. 4, Zsámár P. 2, Füredi. Edző: Gábor Erzsébet.

A listavezető TFSE II otthonában koncentráltan kezdték a mérkőzést a vendégek és Fuisz Viktória, valamint Baa Dominika pontjaival a meccs 5. percében öt ponttal vezettek, majd a további eredményes támadásvezetéssel már tizeneggyel is mentek a kanizsaiak. A második negyedben is jó ritmusban támadott a KVSE és Fuisz ponterős játékával majd' húsz pontra nőtt az előny az NB I A csoportos együtteséből is játékosokat felvonultató egyetemisták ellen.

Fordulás után a találkozó 25 percétől fokozatosan csökkent a Vadmacskák előnye, a védekezési hibáikat kihasználva pontos távoli dobásokkal hét pontra fel is zárkózott a vendéglátók együttese. A záró felvonásban felváltva estek a kosarak, egyik fél sem tudott jelentős előnyt kiharcolni. A végjátékban a jobban koncentráló, kevesebbet hibázó TFSE II nyerte meg a találkozót.

Értékelés:

- Az első félidőben nyújtott remek teljesítményünket a második húsz percben nem tudtuk megismételni és a végjátékban maradtunk alul - összegzett Gábor Erzsébet.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates