Főleg a védekezésen kell javítani.

 

Hét fordulón jutott túl az NB I-es női kosárlabda bajnokság. A ZTE NKK együttese eddig kétszer nyert, és ötször kikapott. A kép lehetne szebb, az egerszegiek eddig javarészt jó csapatok ellen léptek pályára. A női magyar felnőtt válogatott EB selejtezőn szerepel, így szünet következik a bajnokságban. Az eddigi szereplésről Molnár József vezetőedzőt kérdeztük.

 


MolnarZTENKK- Az eredményeket tekintve mindenképpen többre számítottam- hangoztatta Molnár József. – A Csata és a Diósgyőr elleni hazai mérkőzések miatt bánkódunk, idegenben a PEAC Pécs mérkőzés is szoros küzdelemben dőlt el. Jó lett volna ebből a három mérkőzésből egyet, esetleg kettőt megnyerni. Visszafelé nem akarunk már nézni, csak előre.

 

- A játék melyik elemében van lemaradásuk?

 

- Alapvetően gyengébb védekezésünk miatt kaptunk ki több nyerhető mérkőzésen, ezen a téren van javítani valónk. Az egyéni és csapat védekezésünk egyaránt javításra szorul. Remélem, hogy ezen a téren előbbre tudunk lépni, akkor a folytatásban az előttünk álló találkozókon nagyobb eséllyel lépünk pályára. Annál is inkább, mert könnyebb ellenfelek következnek. Nem szabad elfelejteni nehéz sorsolást kaptunk, de erre nem akarok hivatkozni, mivel előbb, utóbb mindenkivel játszanunk kell.

 

- A válogatott szereplése miatt szünet következik a bajnokságban. Hogyan igyekeznek kihasználni?

 

- A bajnoki szünetben igyekszünk védőjátékunkon javítani, de mellette gyakorlunk új dolgokat is. Meccsszituációban az edzéseken gyakorolt védekezési formákat jól végre kell hajtani, akkor nem lehet gond a folytatásban.

 

- Továbbra is az első nyolcba kerülés a cél az alapszakasz végére?

 

– A célkitűzés továbbra sem változott. Az első nyolcba kerülést már az első kör végére szeretnénk elérni, mivel ott akarunk lenni a Magyar Kupa nyolcas döntőjében. Az alapszakasz végén is ott akarunk lenni a legjobb nyolc között, mivel az a második kör végén rájátszást ér.

 

- A nyolcadik hely a cél vagy ennél többet akarnak elérni?

 

- A bajnokságból még nem telt el annyi idő, hogy egyértelműen ki lehessen jelenteni, egyes csapatok melyik helyre pályázhatnak. Biztos vagyok benne, hogy az első kör végére kialakulnak az erőviszonyok. Azt persze nem bánnám, hogy ha a 8. helynél előrébb végeznénk, mivel a rájátszásban könnyebb ellenfél várna ránk.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates