Nyomtatás

ZTENKK Sopron1ZTE NKK - Sopron Basket 64-87 ( 20-25, 12-11, 16-27, 16-24).

 

NB I-es női kosárlabda mérkőzés. Zalaegerszeg, 250 néző. Jv.:Cziffra, Tóth, Major.

 

ZTE: Nagy D. (6), Hayes (26), Kovács G. (2), Burkholder (8), Horti (9/3). Csere: Kuttor, Delics (4), Boonstra (9). Vezetőedző: Molnár József.


Sopron: Fegyverneki (6), Czukor (3/3), Krajisnik (12) Crvendakics (22/15), Határ (16). Csere: Weinger (10/3), Dubei (13/9), Varga A. (6). Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Az első percekben fej-fej mellett haladt a két csapat. A vendégeknél több kulcsjátékos is pihent. Crvendakics szállította a pontokat a Sopronból, hárompontosokból rendre betalált. (5. p.: 4-12). A negyed hajrájában egy időkérés után csökkentette hátrányát a ZTE. A bajnok Sopronban a folytatásban is több fiatal kapott játéklehetőséget. Az egerszegi csapat küzdött, egy pontra is felzárkózott.(12. p: 26-27).

 

ZTENKK Sopron1

 

A Sopron arra nagyon ügyelt, hogy a zalaiak ne vegyék át a vezetést, ne jőjjenek lendületbe. Fordulás után még egy ideig fej- fej mellett haladt a két csapat. Majd Crvendakics ötödik triplája is célba ért. A kosár után játszi könnyedséggel lépett el a vendégcsapat. (32. p.: 50-67). A záró percekben gálázott a bajnok, biztosan hozta a papírformát.

 

A több kulcsjátékosát pihenttő Sopron ellen a harmadik negyed közepéig partiban volt a ZTE, utána fölényessé vált a bajnok győzelme.

 

Értékelés:


Molnár József, a ZTE vezetőedzője: - Három negyeden át jól helytálltunk a bajnok ellen. Utána beleerősített a Sopron és megérdemelten nyerte a mérkőzést.


Gáspár Dávid, a Sopron vezetőedzője: - Jó érzés volt bejönni a csarnokba, itt nőttem fel, sok emlék köt ide. Szeretném megköszönni a soproni szurkolók biztatását. Nagyon sokat segítettek. Külön öröm volt számomra, hogy fiataljaink jól szálltak be a mérkőzésbe.

 

Fotó: ztenkk