Nyomtatás

Kanizsai Vadmacskák SE (6.) - ELTE Fortis (9.) 87-65 (29-21, 18-16, 23-15, 17-13).

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 2. forduló. Nagykanizsa, 50 néző. Vezette: Fleischmann, Téczely.

Kanizsa: Fuisz V. 21/3, Baa 23, Bánhegyi B. 3, Budai 13, Zsámár P. 10. Csere: Horváth L. 10, Füredi 7/3, Bánhegyi D., Csuha. Edző: Gábor Erzsébet.

Az első negyed 5. percéig nem tudtak ellépni egymástól a csapatok, ezután csak Fuisz Viktória sikeres hármasaival a hazaiak léptek el valamelyest, de ekkor a vendégek még egyenlítettek. A negyed utolsó két percében a KVSE védekezést váltott és egy 11-1-es etapot produkált - igazi csapatmunkával már nyolc pontos lett az előny. A második felvonást az egyetemi csapat kezdte koncentráltabban és felzárkózott, majd a meccs 15. percében már nála volt az előny. A negyed hajrájára feljavultak a hazaiak és Baa Dominika megszerzett labdáiból gyors, könnyű kosarakat dobtak.

Nagyszünet után Fuisz és Baa ponterős játékával már 18 pontos volt a hazaiak előnye, amit meg is tartottak. Jól védekeztek és a támadójáték is koncentrált volt a vendéglátók oldalán. A záró tíz percben a kanizsai csapat fiatal játékosai is felnőttek a feladathoz és az idénybeli első hazai mérkőzésünkön remek csapatmunkával harcolták ki a győzelmet.

Edzői értékelés:

Gábor Erzsébet: „Pontos játékkal, több egyéni jó teljesítménnyel megszereztük első győzelmünket a mostani bajnokságban.”