Pályafutása során először lett csapatkapitány

 

Horti Dóra, a ZTE NKK NB I-es női kosárlabdacsapatának centere az idei évtől lett az együttes csapatkapitánya. Elsőként arról kérdeztük, miként lett kapitány?


Horti Dora- Szalay Virág távozott a csapattól, abbahagyta a játékot. Molnár József személyében új edző is érkezett a csapathoz, aki úgy döntött, hogy én legyek a csapatkapitány – emlékezett a kezdetre Horti Dóra.


- Hol végezhet az idén a ZTE, amely alaposan átalakult?


- Célunk, hogy ott legyünk az első hatban. Azt tudomásul kell, hogy az idei bajnokság erősebb a tavalyinál, több csapat is jól erősített, azaz nem lesz egyszerű dolgunk. Az első mérkőzésünk tavaly sem sikerült, a végén mégis bronzérmesek lettünk. A bajnokság elején vagyunk, egyértelműen kijelenteni, hogy hol végzünk, nem lehet.


- Elnézve a női mezőnyt: a Sopron kicsit gyengült, a DVTK erősödött, a középcsapatok szintén erősödtek…


- Egy biztos, játéktudásban közelebb kerültek egymáshoz a csapatok. Tavaly több együttes is sokat költött a játékos piacon - lásd a Győrt -, de a jó eredmény elmaradt. Idén még inkább bizonyítani akarnak. Azon csapatok, amelyek tavaly jól szerepeltek, nyilván meg akarják tartani pozíciójukat. Lassan azt lehet mondani, hogy kis csapatok nincsenek. Mindegyikben játszanak légiósok, mindenki jó eredményt akar elérni, ez mindenképpen jót tesz a bajnokságnak.


- Mit vár önmagától, nyilván Horti Dórának kell betölteni a a csapatban a „vezér” szerepét?


- A keretben a legrutinosabb játékosnak számítok. Nyilván a szakmai stáb is úgy számol velem, hogy a csapat vezére legyek. Ez center poszton nem könnyű feladat, nyílván nem azt jelenti, hogy csak sok pontot kell dobnom, hanem a csapat lelki dolgaival is kell foglakoznom. Az esetleges problémákat közvetítenem kell a vezetőedző felé. Először vagyok csapatkapitány, remélem, a tapasztalatommal sokat tudok segíteni.


- A vezetőedző mit vár öntől. Kapocs legyen ő és a csapat között?


- Valami hasonlót. Elég rutinos játékos vagyok, a kosárlabda kapcsán kikéri a véleményem. Remélem, hosszú távon jól működik majd a kapcsolatunk.


- Ilyenre sem sok példa akad a világon, hogy egy család két tagja is betöltse kapitányi posztot egy város két élvonalban szereplő csapatánál. Otthon mennyire kerül szóba a kosárlabda?


- Szomorú, hogy egy picit megöregedtünk férjemmel, Zsoltival, de nézzük a dolgok pozitív oldalát. Amióta egy pár vagyunk, természetesen otthon is szóba kerül a kosárlabda. Elég erős kapocs közöttünk, tudjuk egymást segíteni. Társak vagyunk pályán kívül is, kikérjük egymás véleményét, nemcsak a kosárlabdával kapcsolatban. Előfordul, hogy kritikát megfogalmazunk, de ez mindig építő jellegű.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates