Ismét Gábor Erzsébet a kispadon.

 

A Kanizsai Vadmacskák SE amatőr női kosárlabda együttese is szombaton megkezdi bajnoki szereplését – a Szekszárd II lesz az ellenfél idegenben - és a kanizsaiak jó alapokra építkezhetnek, hiszen az elősző idényben a hatodik helyen zártak.

 

GaborErzsiA múlt idény végén Zsámár Krisztián akkori edző is hangsúlyozta, az elért hatodik helyezés örömmel töltötte el a csapatot és reményeik szerint a jövőben ez még jobb is lehet. Nos, a felkészülést ismét Gábor Erzsébet szakmai vezetővel kezdte el a Vadmacskák csapata, hogy a szombati rajtra már a legjobb formájukban legyenek a hölgyek.


- Augusztus elején kezdtünk, majd rá néhány napra Zalakarosra költözve a fürdővárosban edzőtáboroztunk - kezdte a KVSE szakmai vezetője. - Az edzőtábor mellett a Zalakaros Kupa is jó felkészülési lehetőségnek bizonyult, emellett a különböző korosztályokban is tudtuk versenyeztetni kosarasainkat.


Egy nagy visszatérője is van a klubnak, és amellett sem mehettünk el szó nélkül, hogy a nyári női kosárlabda Európa-bajnokságon a hetedik helyen zárt válogatottban két nagykanizsai nevelés is szerepet kapott.


- Nos, Fuisz Viktória visszatért hozzánk, ő nagy erőssége lehet együttesünknek és ne feledjük, hogy immár edzői munkát is vállalhat klubunknál. Az érkezők oldalán tehát ő van, míg távozóval nem kellett számolnunk. Reményteljes fiatal kosárlabdázóink vannak és annak tényleg külön örültünk, hogy a felnőtt válogatottban Kiss Virág és Varga Zsófia személyében két olyan játékos is van, akik utánpótláskorukban is pattogtattak nálunk. Tehetségeknek most sem vagyunk híján, hiszen Baa Dominika, Szórád Anna és Bercsi Luca idővel a nagy csapatunknak is húzóemberei lehetnek.


Gábor Erzsébet számára persze nem új az a helyzet, hogy sokadszor is ő ülhet le az amatőr NB I-es női kosárlabda-csapatuk kispadjára.


- Egyelőre úgy áll a helyzet, hogy ismét én vezénylem a lányokat a bajnokságban. Higgyék el, nem így terveztük, illetve voltak jelöltek is a posztra, de meg fogjuk így is oldani a kialakult helyzetet. Nincs ezzel semmi probléma, bár tudjuk, olyan csoportba kerültünk, melyben a keleti túrák igencsak megszaporodnak. Ha Szegedtől Miskolcig kell utaznunk, akkor addig utazunk és a legjobb tudásukat hozzuk ki fiatal játékosainkból is.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates