ZTENKK3282Alapcél a nyolc közé kerülés.

Elkezdte az edzéseket a ZTE NKK női kosárlabda-csapata is. Az NB I A-csoportjában legutóbb bronzérmes együttes játékoskerete alaposan átalakult.

 

A jó szereplés hatására élénk érdeklődés mutatkozott a játékosok iránt, így többen is  távoztak. A légiósok közül Evanitha Maltsi, Sigi Koizar, Nadia Parker, a magyarok közül Benke Sára, Pusztai Petra és  Gáspár Szalay Virág. A vezetőedzői poszton is változás történt, a Sopron Baskethez távozó Gáspár Dávid helyett Molnár József irányítja a csapatot.

 

ZTENKK3282

 

Számosan vannak az érkezők is: Csutorás Fanni,  Kuttor Enikő, Nagy Dóra,  Andjela Delics,  Hayes Keyona, Kirby Burkholder. Az érkezők közül Nagy Dóra és  Kirby Burkholder már játszott a ZTE színeiben. A nőknél is egyelőre a magyar játékosok gyakorolnak. A légiósok szeptember elején érkeznek a csapathoz.

 – Fontos, hogy a felkészülés kezdetén is már minden játékos dolgozzon labdával is – vélekedett Molnár József vezetőedző. – Vegyes felkészüléssel készülünk a bajnokságra. Az augusztust keményen végig dolgozzuk. Szeptember elején, amikor megérkeznek a légiósok, jönnek az edzőmérkőzések. Ezek egyelőre egyeztetés alatt állnak. Egy biztos, a Göcsej Kupán részt veszünk. Végig hazai környezetben készülünk, csak az edzőmérkőzésekre utazunk el. A hazai rendezésű Göcsej Kupa után még lesz egy edzőmérkőzés, aztán jöhet a Szekszárd elleni bajnoki rajt.

– A bejelentett keret véglegesnek tekinthető?

- Igen, ezen csak súlyos sérülés esetén változtatunk, de remélem ilyen nem lesz.

- A csapatok döntő többségénél már ismert a játékoskeret. Ennek ismeretében mire tartja képesnek a ZTE NKK-t?

- Ide kerülésemkor elsődleges célként jelöltem meg az első nyolc közé kerülést. Továbbra is ehhez tartom magam,  a csapatnak ott kell lennie a play off-ban.

Fotó: ztenkk.hu

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates