Az új vezetőedző tervei

 

Nemrég nevezete ki új vezetőedzőjét a ZTE NB I-es női kosárlabdacsapatának vezetése. Molnár József a Sopronba távozó Gáspár Dávid helyét veszi át a kispadon. Az új vezetőedzőt a sportággal való kapcsolatáról, egerszegi elképzeléseiről kérdeztük.

 

MolnarZTENKK– Körmenden, ahol születtem, kezdtem el kosárlabdázni - így Molnár József. – Előbb az ottani általános iskola csapatában játszottam, majd Egerszegen – itt jártam gimnáziumba - szerepeltem a Kölcsey, valamint a ZTE csapatában. Középiskolai tanulmányaimat befejezve a fővárosba kerültem, ott játszottam az NB II-ben, aztán szép lassan abbamaradt a játék, felváltotta az edzői tevékenység.


- Miként került képbe az edzői pálya?


- Számomra egyértelmű volt, hogy az edzői pályára lépek. Pesten pszichológiát hallgattam, a diploma megszerzése után a szakmában helyezkedtem el, de mellette már edzőként dolgoztam. Sokan úgy gondolták, maradok a pszichológiánál, de mindig is vonzott az edzői pálya.


- Edzői pályafutásának állomásai?


- Az edzői pályámon az élet írta a sorsomat. Nem tudatosan kerültem egy-egy helyre. Budapesten kezdtem, a TF Kaszásoknak egy évig voltam az edzője. A csapat a B-csoportban játszott. A folytatásban dolgoztam az USA-ban, egy magániskolában oktattam a kosárlabdát. Új-Zélandra kerülve előbb egy iskolában, majd az ottani szövetség kosárlabda programjában tevékenykedtem. Magyarországra visszatérve a Szeged férfi csapatánál vállaltam munkát. Majd ismét külföld következett, Norvégiába kerültem a családommal. Kluboknál dolgoztam és a válogatott programjaiban is részt vettem. Hazatérve Sopronban vállaltam munkát, ott keresett meg a ZTE, az érdeklődést szerződés követte.


- Képben vagyok, amióta ismét Magyarországon dolgozom, nemcsak a férfi mezőnyt, hanem a nőit is figyelemmel kísérem.


- Az edzőknek a kosárlabdában, akárcsak a többi csapatsportágban, van bizonyos filozófiájuk, vagy a támadó játékot, vagy a védekezést helyezik előtérbe. Ön számára melyik a fontosabb?


- A védekezés pontossága, hatékonysága meghatározza az eredményességet. Ennek ellenére - mint az eddigi csapataimmal is - a ZTE-vel is látványos kosárlabdát szeretnék játszani.


- A ZTE-nél a játékoskeret kialakításába már volt beleszólása, vagy a vezetők kész keretet adtak önnek?


- Volt beleszólásom, mivel én leszek a csapat edzője. Akadt olyan játékos, akivel a ZTE már ide érkezésem előtt elkezdett tárgyalni, viszont az ő szerződtetésüket közösenmegbeszéltük. Ezután születtek meg a végső döntések.


- Magasra került a mérce a ZTE NKK-nál, előbb egy negyedik hely, idén egy bronzérem, mi lehet az új cél az előttük álló idényben?


- A játékoskeretek még sok helyütt képlékenyek, azt viszont már lehet tudni, hogy a csapatok költségvetése mekkora lesz. Az említett tényező alapvetően meghatározhatja az eredményességet. Abban bízom, hogy nem a felállított költségvetésnek megfelelően végeznek a csapatok. Egyetlen neves ellenfél ellen sem lépünk pályára feltartott kézzel. Nem a pénz dönti el a mérkőzés végeredményét.

 

- Maradtak a segítők… Nem is akart új szakembert hozni?

 

- Úgy látom, az itt maradt szakemberek remekül tudtak együtt dolgozni, semmi okom nem volt rá, hogy változtassak ezen. Remélem, velem is eredményesen dolgoznak.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates