Érett edzővé vált a ZTE-nél.

 

Harmadik helyen zárta a ZTE női kosárlabdacsapata a bajnokságot az NB I A - csoportjában. Gáspár Dávid vezetőedző a zalaiaknál mutatkozott be a felnőtteknél, lépésről lépésre haladva bizonyította, van érzéke a szakmához. Nem csoda, hogy az idény végeztével csábította egy nemzetközi porondon szereplő csapat, és ő igent mondott a felkérésre.

gaspar david11– Az idei évben kicsit bővebb volt a rotációnk – vélekedett Gáspár Dávid. – Ami sok más egyéb tényező mellett döntő volt. Leszámítva az alapszakasz végét a lányok egyenletes teljesítményt nyújtottak. Hoztuk a titokban tervezett helyezést, amire nagyon vágytunk, de megdolgoztunk érte.


- A zalai évek során mindig jó érzékkel igazoltak. A szerződtetett játékosok mentálisan is erősek voltak, jó csapatot lehetett kialakítani...


- Egyetértek a megállapítással. Rendre olyan játékosok érkeztek hozzánk, akik valamilyen módon motiváltak voltak. Nem kell hangsúlyoznom, hogy ennek a tényezőnek a sportban nagy a jelentősége. A ZTE NKK egy lépcsőfokot jelentett a játékosok számára. Nálunk úgy mond megizmosodhatott, és után igazolhatott egy nagyobb tudású csapathoz, amin mi nem sértődtünk meg, ez az élet rendje. A nálunk jól teljesítő kosárlabdázó a csapat hasznára is volt. Ebből mindkét fél csak profitálhat.


- Sikeres évek után távozik a ZTE-től. Önt idézve szintet lép?


- A jövőmmel kapcsolatos kérdésekről egyelőre nem szeretnék nyilatkozni. A ZTE NKK-val lesz egy sajtótájékoztató, ott elmondok mindent.


- Az itt eltöltött évekre hogyan emlékezik majd vissza?


- Nagyon hálás vagyok, hogy lehetőséget kaptam a ZTE NKK-nál. A bizalmat igyekeztem jó munkával, jó eredményekkel meghálálni. Minden évben a legjobbra törekedtem, a végén sikerült érmet szereznünk. Az egész nem működött volna a játékosok nélkül. A siker közös. A játékosok vevők voltak a munkára, egy irányba tudtunk haladni. Ez vezetett az utolsó évben a bronzéremhez, ami a klub történetében a második. Az edzői pályán számomra nagyon jó kezdés volt az itt eltöltött három év.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates