A bravúr után újabb bravúr?

 

Bravúrt végrehajtva bekerült a legjobb négy közé az NB I-ben a ZTE NKK női kosárlabdacsapata, ami mindenképpen dicséretes, hiszen például a legjobb négy között nem lesz ott a tavalyi ezüstérmes Szekszárd.


Szalay11– Nagy bravúrnak tartom, hogy egymás utáni két évben ott vagyunk a bajnokság legjobb négy csapata között - hangoztatta Gáspár-Szalay Virág, a ZTE NKK csapatkapitánya. - Nálunk nagyobb költségvetéssel és jobb játékosállománnyal rendelkező csapatokat előztünk meg. Igazai csapatmunka volt a sikerünk titka, ennek köszönhetően is sikerült a PEAC Pécset pályahátrányból megverni. Az alapszakasz vége felé ugyan volt egy kis hullámvölgyünk, a rájátszás első körére azonban nagyon összekaptuk magunkat, így sikerülhetett a bravúr.


- A négy közé a ZTE-n kívül bejutott csapatok papíron mind jobbak?


- A Sopron Basket kiemelkedik a mezőnyből. A Diósgyőr és a tavalyi ezüstérmest búcsúztató Győr szintén jó csapatnak számít, de minden a pályán dől el. Az idei női bajnokság erősebb, mint a tavalyi. A friss feljutó Csata sem csak epizódszereplő akart lenni, komolyan erősítettek és mi is kikaptunk tőlük Pesten.


- A ZTE NKK bravúrja azért is figyelemre méltó, mert az egyébként sem bő keretből távozott Hegedüs-Őri. A távozását nem érezték meg?


- A játékos távozása még inkább összekovácsolta a csapatot. Mindenki hozzátett egy kis pluszt. A hátrányból erényt kovácsoltunk. Bizonyítottuk, hogy mentálisan nagyon erősek vagyunk.


- A rájátszás következő körében jön a Sopron. Mit vár ellenük?


- Ők a párharc favoritjai. minden bizonnyal ők lépnek tovább. Mi úgymond „edzőmérkőzésnek” szánjuk, hogy felkészüljünk a bronzmérkőzésre. A Szekszárd kiesését követően
a papírforma a Győrt ígéri ellenfélnek. A Rába-partiak ugyan nyilván a Szekszárd elleni bravúr után a Diósgyőr ellen is mindent megpróbálnak. A Győr számunkra azért lenne jobb ellenfélként, mivel nálunk lenne a pályaelőny. Egyébként mindegy ki lesz az ellenfelünk, a tavalyi negyedik helyről megpróbálunk előbbre lépni, bronzérmet szerezni. Akkor sem leszünk elkeseredve, ha nem sikerül.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates