Nyomtatás

ELTE Fortis (11.) – Kanizsai Vadmacskák SE (8.) 82-59 (16-13, 29-10, 22-20, 15-16).

Amatőr NB I-es női kosárlabda-mérkőzés, 21. forduló. Budapest. Vezette: Szilágyi B., Nagy-Pál P.

Kanizsa: Hegyi (2), Scheiber E., Zsámár L. (15/3), Bánhegyi (10), Veres (5). Csere: Gutai, Holló (17), Horváth N., Karancz P., Budai D. (10). Edző: Zsámár Krisztián.

A Kanizsai Vadmacskák női amatőr NB I-es kosarasai a fővárosba látogattak, ahol az utolsó előtti ELTE Fortis vendégei voltak. A találkozó 8. percéig egyik csapat sem lépett el a másiktól, sőt az első negyed végéig is csak minimális előnyt szereztek a házigazdák. A második tíz percben már korántsem ez volt a helyzet, hiszen a KVSE játéka igencsak visszaesett. Dekoncentráltan támadtak és védekeztek, míg a hazai együttes jól dobott távolról és középtávolról egyaránt.

A nagyszünet után a kanizsaiak felzárkóztunk 14 pontra, de hibáikat az ELTE Fortis továbbra is könyörtelenül kihasználta. Az utolsó felvonásban továbbra sem találta a Vadmacskák a játék ritmusát, így már csak szépíteni tudott az eredményen.

Edzői értékelés:

Zsámár Krisztián: „Vereségünket gyakorlatilag egy negyed rövidzárlata okozta. A második negyedben egyszerűen képtelenek voltunk támadásban és védekezésben is váltani, így a többi játékrészben hiába voltunk egyenrangú ellenfelek.”