A vezetőedzőnek mégis hiányérzete van.

 

A nők számára idén Győrben rendezték meg kosárlabdában a Magyar Kupa döntőjét. A mezőnyben ott volt a ZTE NKK csapata is. Az egerszegi lányok az első mérkőzésen, ha nehezen is, a BEAC ellen hozták a papírformát, nyertek. A folytatásban előbb a tavalyi kupagyőztes Szekszárdtól kaptak ki, a 3. helyért lejátszott találkozón a Diósgyőr győzte le a ZTE-t. Így a negyedik helyen végeztek.


gaspar david11– A 4. helyünk megfelel az erőviszonyoknak – vélekedett Gáspár Dávid vezetőedző. – Mégis van bennem egy kis hiányérzet, úgy érzem, nagyobb koncentrációval bravúrt érhettünk volna el. Sajnos, most nem vagyunk olyan passzban, hogy ez összejött volna.


– A statisztikát nézve a csapat védekezésével nem volt gond, nem kaptak sok pontot. A dobáspontossággal, a dobó-százalékkal viszont akadtak problémák…


– Részben a pontatlanabb dobások miatt is nem sikerült elérnünk jobb eredményt. A védekezés stabilitásának terén sikerült előbbre lépnünk, de ebben a műfajban is van még bőven javítani valónk. A BEAC elleni első, a DVTK elleni második játékrészben akadtak hiányosságok a védekezésben is. A Szekszárd ellen fogcsikorgatva küzdöttünk, de a tolnaiak jobb rotációval rendelkeznek, mint mi. A ZTE nem arra van kalibrálva, hogy egymás után három mérkőzést lejátsszon, úgy vélem a többi együttes döntő többsége sem. Ránk az említett megállapítás hatványozottan igaz, mivel rövidebb a kispadunk Remélem, ha a védekezésünk tovább javul, akkor támadásban is előre tudunk lépni.


- A Magyar Kupa lebonyolítását, az Euro Ligában szereplő Sopron edzője is bírálta. Jó ilyen rövid idő alatt ennyi tétmérkőzést játszani?


- Az említett kuparendszert használják más országokban is. Igaz, más fajta lebonyolításra is akadt példa. Mindenképpen sérülésveszélyes egymás után három mérkőzést játszani. Nem lehet ilyen rövid idő alatt regenerálódni sem, a 30 év feletti játékosok számára erős ez a meccsterhelés.


- A Magyar Kupából mit tudnak profitálni a bajnokságra?


- A kupán cél az volt, hogy a hullámvölgyből, amibe kerültünk, kilábaljunk. Jó úton haladunk, de ez nem megy gyorsan. A bajnoki mérkőzések megadják a választ, hogy sikerült-e kimásznunk a gödörből. Más a helyzetünk, mint tavaly, az ellenfelek sokkal jobban készülnek ránk. Nem úgy van, mint tavaly, hogy a háttérből előlép a ZTE és okozza a meglepetéseket. Kicsi az esélye, hogy az alapszakasz végére összejöjjön a negyedik hely. A sorsunk már nemcsak a mi kezünkben van. A hátra lévő három mérkőzésből kettőt hozni kell, a Sopron ellen idegenben nem nekünk áll a zászló.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates