Nyomtatás

IMG 6334 abZTE NKK - Vasas Akadémia 87-53 (26-14, 17-15, 28-8, 16-16).

 

 

NB I-es női kosárlabda-mérkőzés.. Zalaegerszeg, 200 néző. Jv.: Boros, Vida, Nagy.

 

ZTE: Koziar (10/3), Maltsi (16/9), Pusztai, Hegedüs-Őri (8), Parker (23). Csere: Horti (17), Boonstra (9), Gáspár-Szalay (2), Benke (2), Preisinger. Vezetőedző: Gáspár Dávid.


Vasas: Böröndy (11), Tóth O. (8), Varga (6), Dombai (4), Heljic (14). Csere: Hisznyik (3), Madár, Altmann (2), Vukov (2), Boros (2), Szerencsés (1).Vezetőedző: Földi Attila.


A Vasas szerezte az első kosarat, de a hazaiak gyorsan fordítottak (2. p.: 5-2). Az egerszegi csapat egy 9-0-ás rohammal 11-2-re elhúzott. Jött a vendégek időkérése, de sok foganatja nem volt. Parker a palánk alól szórta a pontokat, Maltsi pedig előbb egy duplával, majd egy triplával kezdte meg a pontgyártást (8. p.: 20-6). A negyed végére visszafogta magát a zalai csapat, a fővárosiak kissé felzárkóztak.

 

IMG 6334 ab

 

A második tíz nem nőtt a házigazdák előnye. Sok volt a pontatlan dobás, azonban a ZTE így is biztosan vezetett. A nagyszünet után alaposan bekezdett a hazai csapat, a negyed elején megszórta ellenfelét (23. p.: 54-31). Nagyon odafigyelt a védekezésre is, jó ritmusban támadhatott és gyakorlatilag eldöntötte a találkozót. A fővárosiak mindössze nyolc pontot szereztek a harmadik negyedben.

 

IMG 6309 ab

 

 

A záró tíz percben már ismét könnyedén játszottak az egerszegiek, a vendégek kosaraira rendre válaszoltak, állandósult a két csapat közötti nagy különbség.A ZTE első és harmadik negyedbeli hatékony játékának köszönhetően szinte kiütötte a Vasast és ilyen különbséggel is megérdemelten nyert. A zalai lányok győzelemmel búcsúztak 2018-tól.

 

IMG 6337 ab

 


Értékelés:


Gáspár Dávid, a ZTE vezetőedzője: - Örülök a győzelemnek, és annak, hogy a lányok komolyan vették a mérkőzést, és koncentráltan játszottak. Gratulálok a fiatal Vasasnak is, komoly munkát végeznek náluk. Nálunk most egy időre a pihenésé lesz a főszerep.


Földi Attila, a Vasas vezetőedzője: - A hazai csapat kitűnően játszott, teljesen megérdemelten nyert. Sajnos, nekünk nem sikerült megismételnünk a Sopron ellen mutatott jó játékunkat.