Maltsi1Evanthia Maltsi Egerszegen.

Nem volt elégedett a ZTE NB I-es női csapatának szakmai vezetése az amerikai hátvéd Taneisha Harrison teljesítményével, így kezdeményezték szerződésének felbontását, amely megtörtént.

 

Maltsi2Helyére igazi klasszist, a 39 éves görög hátvédet Evanthia Maltsit igazolták le, aki legutóbb a görög Olympiakoszban szerepelt. A 180 cm magas játékos 2009-es Eb-n kiváló teljesítményével az ötödik, 2017-ben a negyedik helyhez segítette a görög válogatottat. Klub szinten is kiváló eredményekkel rendelkezik. Játszott többek között spanyol, cseh, török, francia csapatokban, pályafutását kupagyőzelmek, bajnoki címek kísérik. Szerepelt világbajnokságokon, olimpián hazája válogatottjában. Kipróbálta magát az amerikai profi ligában is (WNBA). Evanthia Maltsi először játszik magyar csapatban.

Szerdán az NKE-Csata ellen már pályára is léphet.

– Nem zsákbamacskát vettünk - hangoztatta Gáspár Dávid, a ZTE NKK vezetőedzője. - Kis szerencsével sikerült leigazolnunk. Ő az európai női kosárlabda ikonikus alakja. Bízom benne, segíteni tud csapatunknak és a fiatalok is sokat tanulhatnak tőle.

Bővebben: http://www.ztenkk.hu/hirek/egy-europai-klasszist-igazoltunk

 

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates