A realitás a hatodik hely.


A ZTE NB I-es női kosárlabdacsapata alapos változáson esett át. A tavalyi negyedik hely után vajon idén miben reménykedhetnek a csapat szurkolók? A női mezőny főleg a légiósok miatt tovább erősödött. Mit várnak a játékosok, erről Gáspár-Szalay Virág csapatkapitányt kérdeztük.


Szalay11- Átalakult a keretünk, jött két új légiós és több magyar játékos is. Öten maradtunk a tavalyi együttesből, amit jónak tartok – vélekedett Gáspár-Szalay Virág. - Melyik keret jobb, a tavalyi, vagy az idei? Arra a bajnokság adja meg a választ. Az idei szezon nem olyan lesz, mint a tavalyi. A csapatok döntő többsége légiós szinten sokat erősített. Minőségi külföldi játékosok érkeztek. Nekünk továbbra is csapatként kell nagyon erősnek lennünk, hogy idén is jól szerepeljünk.


- A ZTE felkészülése sérülések miatt nem sikerült tökéletesre, mikorra állhat össze a társaság?


- Sokat kell még öt-öt ellen játszanunk, hogy egymást megismerjük. A felkészülés során a sérülések miatt erre gyakran nem volt lehetőségünk.. Két-három mérkőzés kell, hogy utolérjük magunkat.


- Az építkezésre még rámehet egy-két mérkőzés?


- Nagyon nem szeretném, amíg össze nem rázódunk, akadozik a játékunk, a küzdelemnek, az akaratnak nagyobb szerep jut. Ezen a találkozóinkon minden bizonnyal nem a szép kosárlabda dominál, de győzni szeretnénk.


- Az idei szezonban, mivel lepheti meg a ZTE az ellenfeleket? Tavaly a kemény védekezés dominált, ebből igyekeztek támadni…


- A kemény védekezésünkből egy centit sem kívánunk engedni. A támadásainkat kell sokkal jobban megszervezni. Center poszton erősek leszünk Horti és Parker is jó játékos. Nekünk kis embereknek, kintről kell eredményesebben támadni a jó szereplés érdekében.


- Az idei női NB I erősebb, mint a tavalyi?


- Mindenképpen. Ezért sántít mindenféle összehasonlítás, hogy melyik ZTE a jobb, az idei, vagy a tavalyi. Ha idén nem szerezzük meg a negyedik helyet, az nem jelenti azt, hogy az idei ZTE gyengébb, hanem, hogy a tavalyinál jóval erősebb a mezőny játéktudásban.


- Akkor az idei négybe kerülés az extra bravúr kategóriába tartozna?


- Minden bizonnyal. Az elmúlt bajnokságban is csak úgy sikerült a negyedik hely, hogy több bravúros győzelmet arattunk. Idén is sok kellene belőle, de ez nagyon nehéz lesz, a már említett tényezők miatt. A tavalyi negyedik helyünk nem a véletlen műve volt, mert nagyon egységes jó csapatot alkottunk.


- Az idei célkitűzés?


- A realitás a 6. hely, nem azért, mert nem hiszek magunkban, de a nagy költségvetéssel rendelkező együttesek – a Sopron, a Győr, a Szekszárd és a DVTK alaposan beerősítettek. Nem mondunk le a bravúros szereplésről, de ismétléshez a mi jó teljesítményünk kevés, más csapatok besegítése is fontos lenne.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates