ZTENKK18.05.22Már a következő szezonra készülnek a ZTE NKK-nál.

 

Remek idény produkált a ZTE női kosárlabdacsapata az NB I-ben, azzal, hogy megszerezte a negyedik helyet. A klub vezetői sajtótájékoztató keretében értékelték az elmúlt bajnoki idényt, amelyen jelen volt Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg város polgármestere is.

 

Tóth László, a ZTE ügyvezetője hangsúlyozta, hogy a 2017-2018-as idényre új csapatot kellett építeni. Az eredmény mutatja remekül sikerült. A bajnokság során a ZTE több bravúros eredmény ért el, közülük kiemelkedik a Szekszárd elleni hazai siker. A zalaiak vették el a későbbi ezüstérmes veretlenségét. Örvendetesnek tartotta, hogy nőtt a nézőszám, a szurkolók nemcsak passzív résztvevői voltak a találkozóknak, hanem buzdították a lányokat. A csapat anyagi támogatottsága is jó volt. Az önkormányzat mellett több szponzor is segítette a jól szereplő ZTE-t. Reményét fejezte ki, hogy a jó szereplés hatására újabb szponzorok sorakoznak fel a csapat mögé.

 

ZTENKK18.05.22


Balaicz Zoltán polgármester kiemelte, hogy van mit ünnepelni a ZTE női kosárlabdázóinak. Zalaegerszeg 1996-tól a Nemzet Sportvárosa, azóta az önkormányzat kiemelt figyelmet fordít anyagi támogatás terén a sportra. A 2018-as költségvetésben is gondoltak a női kosárlabdázókra és a jó eredmény hatására emelték a támogatást. A polgármester is bizakodott, hogy az eredményes szereplésnek meglesz a gyümölcse, újabb szponzorok sorakoznak fel a ZTE NKK mögé.


Gáspár Dávid vezetőedző megköszönte, hogy újból szerződést kötött vele a klub. Mint mondta, óriási kihívás volt számára a bajnoki idény, de így lesz a következővel is. Ismét megpróbálnak jól szerepelni.


Majd áttért a játékoskeretben történt változásokra. A ZTE- től távozott Elisabeth Pavel, Jeffery Janessa Desiree, Gorjanácz Ágnes, Vincze Virág és Liska Nikoletta - az utóbbi kettő tanulmányi okok miatt. Pavellal nem akartak hosszabbítani, Jeffery anyagi igényei nem voltak teljesíthetőek. Gorjanácz Ágnesnak a következő idényben nem tudott volna annyi játék percet biztosítani, a vezetőedző, amennyi számára indokolt lenne, a csapat és a játékos igényei szakmai szempontból nem találkoztak.


A tavalyi keretből két légiós maradt: Sigrid Koziar és Nadia Parker, miután mindkét játékossal sikerült megegyezni. Mint a vezetőedző megjegyezte, ők az anyagiak terén a földön jártak. A magyarok közül Hegedüs-Őri Györgyi, Kovács Georgina, Gáspár-Szalay Virág is szerződést hosszabbított.


Új játékos Horti Dóra az 5-ös poszton. Másfél éve tért vissza, de sérülés, majd anyai örömök után most jelentkezik játékra. Nyolcvanszoros válogatott játékos, többszörös magyar bajnok és kupa-győztes. Légióskodott Lengyelországban, Törökországban. A másik magyar igazolás Pusztai Petra, a BEAC-Újbuda 19 éves korosztályos válogatott játékosa, a magyar kosárlabda nagy ígérete, rá a 2-es poszton számít a vezetőedző. A két új légiós egyike, az amerikai Taneisha Harrison hármas poszton bevethető játékos, a román ezüstérmes Szatmárnémeti csapatától érkezik. Huszonkilenc éves, 182 centi magas. Janis Ndiba holland kosárlabdázó, 21 éves fiatal tehetséges játékos, ő a lengyel Wroclav együttesétől érkezik, a 3-4-es poszton lesz bevethető.


A ZTE-nél még fiatal magyar játékos igazolását tervezik.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates