Erőn felül teljesített a ZTE NKK.

Véget ért az NB I-es női kosárlabda-bajnokság. A ZTE NKK együttese a negyedik helyen zárt. A csapat erőn felül teljesített, jobb játékoskerettel és nagyobb költségvetéssel rendelkező együtteseket előzött meg.


gaspar david11- Nyugodtan kijelenthetem, hogy erőn felül teljesített a csapat –értékelt Gáspár Dávid vezetőedző. – A jó szereplésünk apró dolgokon múlott. Az alapszakasz utolsó fordulójában nyertünk Győrben, így pályaelőnnyel vártuk a rájátszást, s éltünk a lehetőséggel a Diósgyőr ellen. A négy közé kerültünk. A Szekszárdot nagy csatára késztettük, a Győrnek is meg kellett dolgozni ellenünk a bronzéremért.

- Mi hozta meg a sikert a ZTE számára?

- A bajnoki idény során végig jól dolgoztunk, ebben mindenkit játékost, edzőket, vezetőket is beleértem, de még a kiegészítő stábot is. Egységesek voltunk, így előztünk meg papíron erősebb csapatokat is. Az is igaz, hogy a szerencse is többször mellénk állt. A sérülések, az egyéb problémák sem vetettek vissza bennünket.

- A csapat mentális eresét bizonyítja, hogy többször jöttek vissza 20 pont körüli hátrányból…

- Az edzések, a mérkőzés előtti felkészülések úgy voltak felépítve, hogy a lányok elhiggyék, hogy mindegyik csapat ellen van keresni valónk. A pályán dől el minden. Az eredményeink mutatják, hogy elhitték, amit mondtam.

- Egy-két mérkőzést leszámítva senki nem verte meg nagyobb pontkülönbséggel a ZTE-t…

- A Cegléd elleni hazai vereség fájó volt, egyszer Szekszárdon, illetve Sopronban kaptunk ki nagyobb különbséggel, de 30-40 ponttal sehol. A szezon során az önbizalmat végig igyekeztük táplálni a lányokban, sikerrel.

- A jó szereplés után mennyire tudják együtt tartani a játékoskeretet?

- Ki megy, ki marad, ezzel kapcsolatban a vezetés tart sajtótájékoztatót. Nem akarok a dolgok elébe menni, nyilván mindenkit nem tudunk megtartani.

- A légiósok megtartására van esély?

- Igen.

- A csapat további programja?

- Április végéig kötöttünk szerződést a játékosokkal. A profi felnőtt játékosok egyéni edzésprogram alapján készülnek. A fiatal játékosainknak még tart az amatőr bajnokság. Ott szerepelnek, mellette egyéni képzéseken vesznek részt.

- A jövő évi bajnoki rajt még arrébb van. A cél feltehetően nem a negyedik hely megtartása lesz…

- A női bajnokság koncentrálódik, az előzetes hírek alapján a két pécsi csapat egyesül. Jelenlegi információink szerint erősödik a mezőny. Újból megszerezni a 4. helyet, az az extra bravúr kategóriájába tartozna. Nem tudom, lehet-e bravúrokat évről, évre halmozni? Megpróbáljuk. Egy biztos, amikor kialakul a női mezőny, aztán a keretünk, annak fényében fogalmazzuk meg a célkitűzést. Ami nem jelenti azt, hogy azt nem lehet túl teljesíteni.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates