Folytatnák a jó szereplést a rájátszásban is.

Nagyszerűen szerepelt az NB I-es bajnokság alapszakaszában a ZTE női kosárlabdacsapata. A negyedik helyen zárt és hazai pályán fogadhatta a rájátszás első mérkőzésén az Aluinvent DVTK Miskolc csapatát.


GasparD- Az alapszakasz során titkon az 5-6. helyben reménykedtünk-értékelte csapat teljesítményét Gáspár Dávid vezetőedző. – Amikor jó szereplésünkkel a negyedik hely közelébe kerültünk, igyekeztünk élni a lehetőséggel. Győrben nyertünk és sikerült pályaelőnnyel kezdeni a rájátszást. Mindenképpen bravúros teljesítményt nyújtottunk az alapszakasz során, ami még nem dönt el semmit. A folytatásban is nagyon oda kell figyelnünk, mivel az alapszakaszbeli jó teljesítmény ellenére akár a 8. helyen is végezhetünk a bajnokságban.


- Biztosan jó volt a hangulat a csapatnál az alapszakasz végén…


- Igen, de semmi több, mert egyből kezdődött a rájátszás. Több bravúrt is végrehajtottunk az alapszakasz során. Az élre a Szekszárd legyőzése kívánkozik. A tolnai csapat veretlenségét mi vettük el. Rájátszásbeli ellenfelünket a Diósgyőrt is alaposan elvertük Egerszegen. Ennek is köszönhetjük a pályaelőnyt, mivel Miskolcon jóval kisebb különbséggel kaptunk ki. Ezekből a sikerekből lehet erőt meríteni a folytatásra.


- A ZTE NKK sikerét a védekezés hozta meg, több élcsapatot is kevés ponton tartottak a mérkőzések során…


- Igaz, de a magyarnál nívósabb bajnokságokban, az Euró-Ligában szereplő csapatoknál is az alap a védekezés. Stabil védekezésből lehet hatékonyan támadni.


- A védekezés főleg akaratot, koncentrációt igényel?


- A taktika is fontos, de kétségtelen tény az előbbi kettő is kell hozzá.


- Az eddigi siker egyértelműen csapat érdeme, vagy kellettek hozzá jó egyéni teljesítmények is?


- Egyértelműen csapatteljesítményt tudom kiemelni, de minden mérkőzésen egy-két játékosnak hozz kellett tennie azt a pluszt amivel nyerni tudtunk. Nem szeretnék senkit sem kiemelni.


- A rájátszás során mit vár?


- Ha már idáig eljutottunk, mindent megteszünk, hogy bravúros sorozatunk folytatódjon.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates