Hatodik helyen zárná az alapszakaszt a ZTE NKK.


gaspar david11Az NB I-es női kosárlabda-bajnokság túljutott az alapszakasz felén, a ZTE NKK női csapata ígéretes pozícióban fordult a második körre, harcban van a 4-6. helyért. Az utóbbit szeretnék „megcsípni” a bajnokság végén is.


- A tabellán elfoglalt helyünkkel - a Vasas utáni találkozó óta ott a 4. helyen vagyunk - elégedett vagyok. Pillanatnyi helyezésünk azonban csalóka. A játék képét nézve van hiányérzetem –hangoztatta Gáspár Dávid vezetőedző. – Pár mérkőzésen erősen kiütköztek hiányosságaink, amelyet jó lenne korrigálni a későbbiekben. Gondolok itt a Cegléd mérkőzésre, ki lehet kapni, de a hogyannal problémáim voltak. A Vasas és a BEAC elleni idegenbeli találkozókon is többet kockáztattunk a kelleténél. Ezen találkozókat magabiztosabban kellett volna hoznunk.


- Nyilatkozatait ismerve, általában a védekezéssel elégedett, a támadásokkal kevésbé…


- Továbbra is állítom, hogy a védekezésre kell alapoznunk. Az említett játékelem legyen mindig a stabil pontunk. Azt viszont nem tudom elfogadni, hogy több mérkőzésen is ennyire ötlettelen legyen a támadójátékunk. Támadásainkból hiányzik a koncentráció és az ellenfél kemény védekezése sem ízlik nekünk. Legnagyobb hiba, hogy a játékosok a felelősséget áttolják egymásra. Magyarán nem mernek vállalkozni. A támadásban az a személet uralkodik, hogy ne én rontsam el, hanem a másik. Sokat dolgozunk, hogy a helyzet megváltozzon.


- A Magyar Kupa 8-as döntőjében ott vannak, a Győr az ellenfél. Bravúrra készülnek-e ellenük, vagy mindennél fontosabb a bajnokság?


- Semmiképp nem úgy megyünk neki a kupának, hogy az felkészülés a bajnokságra, ha már ott vagyunk, megpróbáljuk a legtöbbet kihozni belőle. A Győr a továbbjutás esélyese, ha sikerülne a bravúr, akkor szűk játékoskeretünk nagy terhelést kapna. Sokszor mondom a lányoknak, hogy minden a pályán dől el. Ezzel a mentalitással ugrunk neki a Győrnek. Inkább szenvedjünk egy kicsit, hogy miként oldjuk meg a regenerációt a három találkozó után, mint hogy simán kiessünk. Összegezve: nem adjuk fel a Magyar Kupát.


- A bajnokságban titkon a 6. helyet tervezik, de elmondta, hogy az alapszakasz második fele keményebb lesz, mivel a riválisokhoz javarészt utaznak…


- A Cegléd, a PEAC, a Diósgyőr elleni mérkőzésekből egyet nyernénk. A hazai papírformát az MTK, a BEAC ellen hoznánk, s így meglehetne a titkon remélt hatodik hely.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates