Csak ámulok, meg bámulok.

A ZTE - Alba kosármeccsen még 49-50-es állásnál elhatároztam, hogy veszek egy kalapot. Hirtelenjében egy széles karimájú feketére gondoltam, cilinderre semmiképp nem, majd rögtön utána egy egyszerűbb szürkére. Mert kék-fehér színűről nem is hallottam. Persze, teljesen mindegy, hogy végül milyen kalap mellett döntök, csak azért van szükségem rá, hogy megemeljem a csapat teljesítménye előtt.

pheidippideszAmi előtt - be kell vallanom - egyszerűen nem tudok napirendre térni. Képtelen vagyok felfogni - hiába járok jó hat évtizede kosármeccsekre - hogy ez a csapat miért eredményes ennyire, amikor az elmúlt években közel ilyen neves játékosokkal mindig a kiesés ellen küzdött. (Ezt a mondatot nagyon nehezen írtam le, mivel bonyolult megmagyaráznom, hogy miképpen látogathatom már olyan régen a sporteseményeket, amikor most is alig múltam 35, na, 45 éves. Az egyetlen logikus magyarázat, hogy már jóval születésem előtt is ott szorongtam a sportpályák nézőterén. )

Végül is mi fogott meg most annyira, hogy néhány év kihagyás ismét nekiduráljam magam az írásnak? Több minden. Kissé ötletszerűen próbálom indokolni szörnyű tettemet.

Tehát: Govens annyit futott a meccsen, hogy a szemem is belefáradt, már az első félidő derekán. Pheidippidész, aki a marathoni csata után Athénbe futva kilehelte lelkét, tanórákat vehetett volna tőle. Ráadásul valamilyen rejtélyes oknál fogva labdáinak zömét az ellenfél kosara - mint valami világűrbéli fekete lyuk - egyszerűen beszippantotta.

Az is biztos, hogy a mellékelt kép tanúsága szerint Tijana Pantelics sokkal csinosabb, mint a ZTE-ben játszó névrokona, de hát ő modell, neki ez a dolga. Viszont az egerszegi center, most már nemcsak sapkamanufaktúrát alapíthatna, hanem akár kalapgyárat. Úgy védte a ZTE kapuját, bocs, kosarát, tijanapanteliccerberusmint valami sokfejű Cerberus. (Az alsó jobboldali kép csak illusztráció). Az ellenfél játékosai általában az általa őrzött kosár alá érve inkább toalettpapírjuk keresgélésével vannak elfoglalva, mintsem a pontszerzéssel.

Aztán itt vannak a tapasztalt, meg a kevésbé tapasztalt fiatal "magyarok". (Azért használtam az idézőjelet, nehogy valaki rám fogja, hogy rasszista vagyok). Mohácsi idén, mint valami mandulafa, virágzásnak indult, Kerpel-Fronius meg "csak" magas színvonalon, megbízhatóan teszi a dolgát. Velkey és Fekete már nem csak a jövő, hanem most is bizonyították, kiélezett helyzetben is lehet számítani rájuk.

Végül, de nem utolsósorban szólni kell azokról a sorstársaimról, akik bizonyos időszakokban nem tudnak a fenekükön maradni, képtelenek élvezni az otthon melegét, amikor a csapat pályára lép. E szerencsétlen emberfajta, akit gyakran becsmérlően szurkolóknak neveznek, immár sokadszor bizonyította, hogy a Vezúv kitörése kismiska ahhoz képest, amilyen hőfokot tudnak teremteni a sportcsarnokban. Mintha tűzfolyam borítaná be a küzdőteret, amikor buzdítják csapatukat. És most ismét pozitívum volt: a keményvonalasok, a néma leventék és a tükörfejűek - ha nem is ugyanazon módon, de mégis egységesen - hajszolták győzelembe csapatukat. A bírókat csak oly kevéssé anyázták, hogy talán rosszul hallottam.

Szóval most kalapot kellene vennem. Muszáj a boltban vennem, vagy elég csak kölcsön kérnem egyet? Vagy van egy alig használt fejfedőm, az nem elég? A lényeg úgyis az, hogy megemelem a fiúk teljesítménye előtt.

Ha mindenképpen ragaszkodtok a kalapvételhez, meg hogy hol lehet venni ilyet, feltétlenül írjátok meg nekem.

Megosztások

Impresszum

Kiadó: ANDÉ Kiadói Bt.

8900 Zalaegerszeg, Hunyadi János. 10.
©  Andé Kiadói Bt. 2008

Felelős szerkesztő

Lukácsffy Dénes

Tel: +36-92-599354; Fax:  +36-92-599353
E-mail:  info@zalasport.hu, zalasport.hu@gmail.com

RocketTheme Joomla Templates