Nyomtatás

GriffinIrányítócsere a Zalakerámia ZTE KK csapatánál.

Tyreek Duren még meg sem érkezett Magyarországra, máris szerződést bontott vele a Zalakerámia ZTE KK vezetése. A játékos legkésőbb szeptember elsején csatlakozott volna a csapathoz.

Ez nem történhet meg, mivel a beutazási szabályok előírják, hogy legalább 3 hónapig érvényes útlevele kell hogy legyen egy személynek. Az Egyesült Államokban jelenleg hosszú időbe telik az útlevél hosszabbításának procedúrája. Tyreek Duren útlevélproblémája nem tudott volna megoldódni időben, ezért kényszerült a klub szerződésbontásra, ami lényegében életbe sem lépett.

 

Griffin

 


A ZTE KK vezetése gyors megoldást próbált keresni. Ante Nazor első számú opciója irányító posztra az amerikai Tyre Griffin (képünkön jobbról) volt.


A 24 éves, 178 cm magas irányító Szerbiában a KK Mladost Z Admiral Zenum csapatában kezdte meg európai pályafutását, ahol a vírushelyzet miatt rövidre sikerült a szezonja. Hat mérkőzés alatt 13.2 pontot, 2 lepattanót, 5 gólpasszt átlagolt. Érdekesség, hogy az előző szezonban Justin Bibbins is abban a csapatban játszott.


A klub vezetése azon dolgozik, hogy Tyre Griffin a jövő hét elején megérkezzen Magyarországra és végre a csapat teljes kerettel folytathassa a felkészülést.